blue_game
Üye
Valla kardeşim ne yapmak istediğini açıkcası anlamadım!!! inverter baglerken bu role yuzunden ne gibi sıkıntı çıkabilir ? acil stop rolesi üzerinden giriş çıkış bağlayacakmıyım diyorsun ama ne yapmak istediğini bir türlü anlatamadın baglasanda olur bağlamasanda olur :=) baglayacagın inverter acil stop rolesine dahil mi olsun yani her hangi bir durumda inverter de dursun mu yoksa baska bır amacmı var çözemedim al ben sana acil stop rolenin çalışma şemasını ekleyeyim umarım yardımcı olurum. kolay gelsin
üstad ben anlatamadım galiba
sizde sıkıntı yok bide şöyle açıklamaya çalışayım.
umarım anlaşırız.
otomasyon ile çalışan makinemiz var bu makinenin ana motorları inverter ile çalışyor. bunda sıkıntı yok makine üzerinde 2 ad farklı motor var bu motorlar soft starter ile çalışıyor Elektrik gidip gelmesinde emniyet rölesi reset istiyor bu konuda da skıntı yok
bir kaç günden beri burda yazmaya çalıştığım şey şu
soft starter ile çalışan sisteme inverter takmak istiyorum. daha önce hiç inverter takmadım bilgim zayıf bu yüzden çıkabilecek olan sıkıntıları en aza indirmeye çalışıyorum.
inverteri makinanın yedek motoruna bağlayıp otomasyon sistemi üzerinde devirini ayarladım.
yaptığım işlemde inverter 3 faz verip çıkışından üç faz motora verdim star uçlarını bağladım. otomasyon sistemine bağlayıp motora yol verdim.
tabi bunları yaparken boşta yaptım.
şimdi sistemde soft starter ve emniyet rölesi var soft starter ile bir sıkıntım yok bu emniyet rölesinden de inverterle bir bağlantı kuracakmıyım benim sıkıntım burda
civarda bu tip çalışan bir fabrika yok ve bilgi konusunda sıkıntı çok bu yüzden yardım etmenizi rica ediyorum..