Akü ile sınırsız ve süresiz enerji üretimi mümkün bişey mi?

resimler hata veriyor bir kaşık yok neo!
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Erbaycep; Muammer yıldız, evet her ne kadar imkansız densede insanlar alay etsede başarıya ulaşan bir insan.

Aynen devam, ne gerek varki düşünüp üretmeye dimi :) hazır zaten alırız dışardan köle gibi 100 tl nin 75 tl si ithal ürünlere girsin ne gereği var ki :) ha ha ha..

Yukarıda bir simya örneği verdim ama malesef anlaşılmamış hatta okunup iplenmemiş olması beni en çok güldüren kısmı :) hayır yazının tamamı ön yargı ile okunmuş. Aynen devam, emekli olunca harr kahvede 4. masa boştur :)

Hani klişedir ama, aynştaynın bir sözü var; hayal gücü bilgiden daha önemlidir/ imecıneyşın iz dı more importınt den dı novlec diye. Okunuşunu yazayım da ortamlarda hava atar başkalarını güldürerek yolunuza devam edersiniz.

Ben işimi iyi yapan sıradan bir insanım :)

Hepinize kolay gelsin.




Sent from my iPhone using KontrolKalemi Forumu mobile app

düşünüp üretmekten bahsetmişsiniz. Kendi adıma cevap vereyim. ankara ostimde Argemed firmasının sahibiyim. Yaklaşık 50 ye yakın bir çok biomedikal ve tıbbi cihaz tasarımına imzamı attım. bunlardan 7 si tubitak tarafından desteklendi ve sonuca ulaştı. Şuanda yerli olarak hastanlerde kullanılan birçok ürünüm var. hidrolik ve uzaktan kumandalı ameliyat masasından tutunda, kalp damar cerrahisinde kullanılan trombektomi cihazına kadar. Yada kırık kemik iyileşmesini hızlandıran osteoblast stimulatorunden tutunda , cerrahi laser e kadar. Bunları isterseniz tek tek ıspata da hazırım yeri gelirse.
Üretmeyen insanlar değiliz. Ben fırsat buldum icraata geçtim , benim zihniyetimde kafası üretken çalışan fakat fırsat bulamayan bir çok arkadaşımda olabilir yukarıda cevap verenler arasında fakat onlarda fırsat bulsalar üreteceklerdir. kopyacı ve hazırcı bir zihniyet hiçbir zaman olmadım. Yapmak istediğim merak ettiğim cihazı yapmak istediğimde , neden yapıyorsun git hazırı var alsana diyenlere itimat etmedim. Kendim yapıp öğrenmek adına amerikayı 100 kez keşfettim. Söyle yapalım madem , siz de burda yaptıklarınızı katkılarınızı paylaşın bizde paylaşalım ve görelim ki kim daha çok katma değer katmış Ülkesine ve kendisine sıradan insanlar olarak.
 
Bize ezberden bilimsel konuşmalar yaptınız yapmayın patentler çalışmalar var okuyun dendi ama ısrarla referans verdiğimiz "devir daim makineleri neden çalışmaz" diye kendileri okumaz, ben bildiğim halde oturup okudum!

Bedini denilen yapıyı bizzat tarife uyarak yaptım çok maliyet yapmadan bir fan parçaladım elektronik bir iki eleman sonuç çalışmadı. Kabul bir yerde hatam olabilir ülkemde gündem sürekli değişiyor üzerinde fazla duramadım danışacağım kimse de yok gibi ...

Bu makineleri savunan arkadaşlara seslendim küçük ölçekli maket yapın çalıştırın bizle paylaşın dedim artık ne kadar süre giderse bir kaç saat bir kaç gün ... 2016 bitiyor paylaşım yok ya mesajım okunmadı ya da savunucular o kadar ateşli değilmiş!

Muammer Bey'in makinesini parçaladığı sunumunda katılımda cep telefonlar kameralar toplanmış mı, yasak mıymış yoksa kaydedici cihazlar çok mu pahalı da katılanların hepsi fakir kimse kaydetmemiş?

Zahmet etmeyin ben link vereyim;
(Bilim ve teknik dergisi'nden alıntı yani Tübitak'ın emeği)
http://www.marmarapatent.com.tr/?sa...cular&kategori=neden-ve-nasil-&icerik=&no=126
http://www.bilim-teknoloji.com/sonsuz-dongulu-devridaim-makineleri-gercek-mi/
 
Bu mevzularda uçtum kaçtım kendimi aştım diyerek ( kurşun ve renkli kalemlerle harita metod defteri sayfası üzerine çizilmiş bir proje - Proje 'Enerjinin Sakınımı Teorisi'ni çöpe atmış :) ) facebook larda yardıran bir sevgili abimiz en son sonssuz döngü makinesini rüzgarla irtibatlandırma gereği duymuş . Gülermisin ağlarmısın ?
Bu mevzuda yapılması gereken mevzu heyecanlı gençleri doğaya serbest bırakmak :)
Bu da benim projem diyormuşum...
erke-donergeci--i446785-1200x630.jpg
 
Son düzenleme:
Sayın Kurt tesbitlerinize katılıyorum fakat sorun tek taraflı değil yani sadece elektrik mesleğiyle ilgilenen kişiler veya meslek sahibi ustalar teknisyenler ,teknikerler,mühendisler bizler bize ne eğitim verildiyse onu bildik ve uygulamaya çalışıyoruz kendisinde aşırı merak ve ilgi olan ayrıca imkanı olan arkadaşlar kendilerini biraz olsun ilerriye taşıyabildiler örneek verecek olursak servo sistemler bulanık mantık yapay zeka ve diğer birçok konuda internette türkçe bir araştırma yapın ne kadar bilgi bulacaksınız yani yabancı diliniz olacak okullarda verileen yabancı dil malum hepimiz biliyoruz ayrıca meslek bilgiside yetersiz atelye uygulamalarında plançete üzerinde o soketli kabloyu buraya tak şunu buraya tak al sana yıldız üçgen devre deyip mezun oluyoruz sonra piyasada işi öğrenmeye çalışıyorsun piyasa malum eletirik işçisi diye meslek uydurdular yani az buçuk bu işi yapsın maaşı üç kuruş olsun tamam kendinizi geliştirmeniz imkansız a dan z ye birçok işi yaparsınız iki dakika mesleğimle ilgili birşey düşünüp tasarlayayım iş yerinin imkanlarından faydalanayım deseniz göze batar.Çalışanlar bilir ayrıca meslek okullarında sizin büyük düşünebilmeeniz için birşeyler yapılması lazım örnek okul gezileri mesaala ben gebzede okudum Tübitak burnumuzun dibindeydi merak edip dururdum içeride neler oluyor diye fakat hiç bir hocam veya okul yönetimi bir gezi planlayıp bizi götürmedi bu gün böyle kurumlarımız var TAİ ,TUSAŞ,ROKETSAN ,TÜRKCELL,VESTEL gibi buralara geziler planlayıp çocuklarımızın büyük haayaller kurmasını sağlamamız lazım bunları yapamıyoruz tek düşüncemiz maaşlı bir işe girip geeçim derdini ddüşünmek bu şekilde bu ülkeyi kalkındıramayız acı ama gerçek.Ayrıca mühendislik fakultelerimizdede durum değişmiyor örnek çocuk meslek lisessini bitiriyor az çok meslek bilgissi var ama matemaatik,fizik ,biyoloji,kimya gibi dersleri iyi olmadığı için mühendis olamıyor ancak tekniker olabiliyor diğer taraftan diğer çocuk deli gibi test çözüp üniverssiteede mühendislik okuyor meslekten haberi yok ben yüksek okulda okurken aynı atelyeede çalışıyorduk çoğu mühendislik öğrencileri elektronik malzemeleri tanımıyordu 4 yılda öğrenip mühendis olacak şu an çoğu mühendis sanayide masa başı iş veya satış yapıyor ODTÜ Mezunu klemens satan mühendis arkadaş tanımıştım yazık ne yapacak yani mesleğin satış yaparak icra ediyor.Ayrıca teknik eğitim fak mezun olan messlek lisesi öğretmen arkadaşların sorunları dağlar kadar iş bile bulamıyorlar bütün bu sorunları çözüp ondan sonra diğer şeylere özgür irademizle kafa yorup buluş yapıp patent almamız lazımki memleketimiz kalkınsın.Yani sorun çok ben 30 yıla yaklaşıyorum bu meslekte gördüğüm sorunlar bunlar İnşAllah birileri bunları çözer.saygılaarımla
 

Forum istatistikleri

Konular
129,458
Mesajlar
926,988
Kullanıcılar
452,016
Son üye
kartalerdal67

Yeni konular

Geri
Üst