AhmetLia
Üye
Merhabalar,
Zamanında tamamen hatalı inverter almam sebebi ile boşta duran 5kW Trifaze Huawei Marka inverterim var.
Cihaz trifaze olması sebebi ile ev ortamında kullanılamıyor, aslında evede trifaze geliyor ve sigorta panosunda oda, oda şeklinde ayrılıyor buraya kadar hiçbir problem yok fakat işin kötü tarafı inverter en düşük faza göre üretim yapıyor, örneğin;
1. Fazda -> Isı Pompası var (3kw)
2. Fazda -> Termosifon ve beyaz eşyalar var (4kw)
3. Fazda -> Evin aydınlatmaları var (50watt)
inverter direk en düşük fazı aldığı için ısı pompası 3 kw çekse bile üretilen enerjiyi eve veremiyor
Bunun için birkaç çözüm düşündüm
380 Giriş 220 Çıkış UPS Alıp sorun ortadan kaldırılabilir fakat onda da problem olan akülü bir sistem olması akü bitince elektrik tekrar geldiğinde UPS'i manuel olarak power on yapmam gerekiyor.
Bugun bana yapay zeka şöyle bir çözüm üretti, fakat böyle bir cihaz bulamıyorum internette, yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise yardımlarını bekliyor olacağım
Ne İşe Yarar?
Nasıl Çalışır?
Avantajları:
Ne İşe Yarar?
Nasıl Çalışır?
Avantajları:
Ne Gerekli?
Zamanında tamamen hatalı inverter almam sebebi ile boşta duran 5kW Trifaze Huawei Marka inverterim var.
Cihaz trifaze olması sebebi ile ev ortamında kullanılamıyor, aslında evede trifaze geliyor ve sigorta panosunda oda, oda şeklinde ayrılıyor buraya kadar hiçbir problem yok fakat işin kötü tarafı inverter en düşük faza göre üretim yapıyor, örneğin;
1. Fazda -> Isı Pompası var (3kw)
2. Fazda -> Termosifon ve beyaz eşyalar var (4kw)
3. Fazda -> Evin aydınlatmaları var (50watt)
inverter direk en düşük fazı aldığı için ısı pompası 3 kw çekse bile üretilen enerjiyi eve veremiyor
Bunun için birkaç çözüm düşündüm
380 Giriş 220 Çıkış UPS Alıp sorun ortadan kaldırılabilir fakat onda da problem olan akülü bir sistem olması akü bitince elektrik tekrar geldiğinde UPS'i manuel olarak power on yapmam gerekiyor.
Bugun bana yapay zeka şöyle bir çözüm üretti, fakat böyle bir cihaz bulamıyorum internette, yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise yardımlarını bekliyor olacağım
Çözüm: Akıllı Faz Yönlendirme Rölesi Kullanmak (Statik Faz Dengeleyici)
- Bu cihaz, inverterden gelen enerjiyi otomatik olarak en düşük yüklü faza yönlendirir.
- Gündüz 3. fazta tüketim yoksa, yükü otomatik olarak 1. veya 2. faza aktarır.
- Sen hiçbir şeyi elle değiştirmek zorunda kalmazsın, her şey otomatik olur.
- Elektrik panosuna bağlanır.
- İnverterin ürettiği enerjiyi 3 faz arasında dengeli dağıtarak, en düşük fazın inverteri sınırlandırmasını engeller.
- Hiçbir şeyi manuel yapmana gerek kalmaz.
- Hayatını yük tüketimine göre planlamak zorunda kalmazsın.
- Tüm inverter gücünü kullanabilirsin.
Çözüm: Faz Geçişli Akıllı Röle Kullanmak
- Bazı kritik yükleri (örneğin su ısıtıcısı, klima, elektrikli kombi) inverterin boşta olan fazına yönlendirir.
- Bunu otomatik olarak yapar, manuel bir işlem gerekmez.
- Akıllı röle, inverterin hangi fazda fazla güç olduğunu algılar ve yükleri ona yönlendirir.
- Örneğin, 3. fazta gündüz yük yoksa, bazı cihazları otomatik olarak oraya geçirir.
- Elle bir şey yapmana gerek kalmaz.
- Evdeki cihazların doğal kullanımını bozmaz.
- Akıllı faz geçiş rölesi (Phase Switching Relay).
- Bu röleler, fazlar arasında otomatik geçiş yapar ve inverterin maksimum gücünü kullanmana yardımcı olur.