Akü

Bundada bir sorun yok,Siz evinizin yan arsasında cephanelik olmasını istermisiniz?Ayrıca muassır bir ülkede elektroteknik eğitimi aldım ve konuya vakıfım.Bkz KWU...
 
Gelecek nesil için iki şık sunulsa hangisini tercih ederdiniz?
A)Afrikadaki gibi bir yaşam tarzı iş yok güç yok, yarı aç yarı tok ama az risk (sadece komşu ülke riski)
B)Riski almış ancak Refah içinde yaşayan gelişmiş tekonlojilere sahip hatta bunu üreten bir ülke.

Benim Cevabım: 1 milyon cevap hakkı sunsalar tereddütsüz hepsini B'ye verirdim.
 
Ben öğrenciyken 2 ay staj yaptım hergün REMmetreyle girdim çıktım,sıkıcı demiyeyim ama süperdisiplinli bir München deneyimiydi.
 
Bu aküde 12v veriyor ama plakalar böyle su kalmamış şimdi bunu tekrar su katsam geri kullanılır mı ? Ama 10 dk sonra 10v oluyor kendiliğinden sonra gene 12
 

Ekli dosyalar

  • 86B01A35-41E9-4A45-AF52-B8BF16388B27.jpeg
    86B01A35-41E9-4A45-AF52-B8BF16388B27.jpeg
    281.9 KB · Görüntüleme: 8
Belli olmaz denemeden bilinemez .Akü kendini toparlar belki.
 
Merhaba. Sn. yılmaz0101; aşırıya kaçmadan 6 göze saf (damıtılmış) suyu gözlerde kuruma veya eksiklik varsa hemen ekleyin. 10 volta kadar voltun apansız düşmesi plakalardan birindeki elektrolit yetersizliği ile direk ilgiliyse su eklenmesiyle sıkıntı kuvvetle ihtimal düzelebilir, 12 voltta daha uzun süreler stabil kalabilir.

Bununla ilgili değilse ve içteki kısmi sulfatlanma ile direk ilgili ise desülfizatör elektronik devresiyle düzenli seanslarda uygulanarak bu sıkıntı giderilebilir. İlk durumda akü bu eklemeden sonra 12 voltta her zaman sabit kalabilir. Önce saf su eksikliğini giderip normal şarjdan sonra beklenip kutup başlarından voltunu ölçmeniz lazımdır. Çok kısa zamandaki kullanımla 10'a düşüp beklenince 12'ye toparlaması kuvvetle ihtimal bir su eksikliğini gösteriyor gibidir.

Bir de susuz kalan plaka dış yüzeylerinin açık havaya maruz kalıp dış havada sulfatlanmasıyla, elektroliti/suyu olup uzun süre şarjsız kalma yüzünden bu plakaların kısmen/tamamen akünün elektroliti içinde sulfatlanması ve bunun giderilmeye çalışılması biraz farklıdır. İkinci durumdakini biraz uğraşarak gidermek daha kolay ilk durumdakini gidermek ise genellikle daha zor olabiliyor. Ama her 2 durumda da desulfizatörle sonuna kadar pes edilmeden bunu denemek lazımdır. Kolay gelsin.
 
Akü içindeki hücrelerde su kalmamış ve kurşun plakalar oksitlenme yapmış içinde zannedersem ölü gibi :( ama 12 v aşagı düşmüyor ama şarj çabuk bitiyor aküler 2 sene oldu düzelme olur mu sizce yada yeni akü almak mantıklı mı ? Solar panelde kullanılıyordum randıman alamadım
 
Merhaba. Öncelikle eksik saf suyunu tamamlayıp akü kapasitesinin 1/10'u ile değil de 1/100'ü gibi çok düşük şarj akımıyla (Sulfatlanmada talimatnameler bu şekilde çok zayıf bir şarjı öneriyorlar, genellikle) şarj edin, 12 volt aküde son halde sürekli kalıcı kalabiliyor mu, o uzun şarj süresinden sonra buna bir bakın. Düzelmiyorsa yine de bu aküyü elden çıkarıp atmayın, çünkü henüz 2 senelik olup çok eski değildir, Dr. Korhan SÖKMEN'in katamaranında (yatında) geliştirdiği LM555'li desülfizatör devresiyle, eğer su eklendiğinde durumu düzelmediğinde http://www.catamaranvega.com/elektro/docs/desulf.html akü kutuplarından uygulanan akım palsleriyle muhtemelen sufatlanmış aküyü iyileştirmeye çalışın derim . Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,125
Mesajlar
933,350
Kullanıcılar
453,198
Son üye
matrix43

Yeni konular

Geri
Üst