aküye ınvertör nasıl baglanır

yumatu63

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
52
elıde 12v 60ah 480a araba akusu var bunainvektör almak ıstedım yanlız kaclık olacak bılemıyorum bırde ups gü ç kaynagı lazım olacakmı nasıl baglantı yapılır yardım beklıyorum bılgısayarım elektırk gıttıgınde kullanmak istıyorum yardım beklıyorum
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
arkadasım ups lerin küçükleri 12v la çalışanı var aküsüne direk bağla ben öyle yapmışım 10 dakka yerine 20 dakka çalışıyor ama sen bi gene sor
 
elinde ups varsa araba aküsünü ona bağla koblolarıda kalınlaştır hiç bir sorun olmaz sadece şarj süresi uzar sn:mucit 53 arkadaşımın dediği gibi 10 dk bitiyor ise 20dk bitecektir.
 
Sn.yumatu63,invertörün gücünü çalıştıracağınız cihazların gücüne göre belirlemelisiniz.Biraz toleranslı güç belirlemek gerekir.Uygun güçte invertörü alır istediğin 12 v. akü ile beslersin.Süre akü amper saati ve yük ile orantılıdır.
 
ups lere yüksek amperli akü takmak sorun cıkartabilir.birincisi uzun süreli çalışması ups içerisindeki trafo ve inverter kartı yakabilir.zaten ups lerde 7 ah lık aküler takılmasının nedeni en fazla 10 dakika dayanmasıdır.kaliteli bir ups alırsan olabilir.
 
İnvertörün gücünü seçerken toplam yükü göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Yalnızca bilgisayar çalıştıracaksanız, modifiye sinüs (kare dalga) çıkış veren 600W bir invertör rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Akünün şarjı için de (tercihen tristör kontrollü) 12V 50A bir akü şar redresörü kullanmanı tavsiye ederim.
 
sadece bilgisayar çalıştıracaksan bilgisayarın güç kaynağı zaten 220'yi 12V ve 5V DC'ye çeviriyor. 12V kısımlara aküyü direk bağla 5V için de DC-DC konvertör kullan. Laptop kullanıyorsan yine aküyü adaptörün DC tarafına DC-DC konvertör kullanarak bağlayabilirsin.
 
sadece bilgisayar çalıştıracaksan bilgisayarın güç kaynağı zaten 220'yi 12V ve 5V DC'ye çeviriyor. 12V kısımlara aküyü direk bağla 5V için de DC-DC konvertör kullan. Laptop kullanıyorsan yine aküyü adaptörün DC tarafına DC-DC konvertör kullanarak bağlayabilirsin.
arkadaşım bilgisayar powerinde -12 -5 +3 voltlar var dediğin biraz zor dediğin sadece işlemci hard disk cdrom u çaliştırır hani anakartın istediği voltlar

ama benim bi tezim var eğer -12-5 +3 +12 +5 voltu çıkarabilirsem teoride çözdümde uygulamaya geçmedim
 
Son düzenleme:
sagolun ustatlar 600W bir invertör işimi gordu su an kullanıyorum tşk yardımlardan dolayı
 

Forum istatistikleri

Konular
129,046
Mesajlar
922,790
Kullanıcılar
451,309
Son üye
magiruus

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst