karadumanmotor
Üye
100 kva trafo ile 100 kva jeneratör aynı işlevi görürmü trafomu üstün gelir jeneratörmü
güzel insan, göreceli sorular soruyorsun ve ne sorduğunu bilmiyorsun. neye göre hangisi güçlü sorusuna: ben jeneratör derim ama dizel olacak ve makine en az 200 hp olacak. gördüğün her güç simgesini kuvvet olarak okuduğun sürece kaybedersin. o güç simgeleri daima kadardır. xxx kw ya kadar besleme yapar gibi. xxx kw güç üretmez. aradaki farkı anlamalısın. bu arada % 30 kuralını sakın unutma. senin 100kw trafonun % 100 verimle çalışması için 30-35 kw güç tüketmesi gerekir. tüketim gücü arttıkça verimi düşer.100 kva trafo ile 100 kva jeneratör aynı işlevi görürmü trafomu üstün gelir jeneratörmü
Trafo uzak mesafelere gücü düşürmeden aktarabilirken jeneratörde güç düşümü yaşanmaktadır cünkü jeneratörler sabit devirlidir governör yok ise yüke verdiksire gerilim düşer ama trafo bir dönüştürücudür arkasında bi güç daha vardır 36.000 v bunun sayesinde uzak mesafeye gerilim taşiyabilirTrafo her zaman üstün gelir
Yok be ustam, hava poyraz serin serin esiyor zaten motor kuvvetli,dolandım geldim.şimdi Bitez marinada karnımı doyurdum,denize karşı çay içiyorumsıcakda cıkma baba. Bodrum sıcagında asfalt erir malum..