2. anahtar tavan ledlerini kontrol ediyor. 3. anahtar tavan spotlarını kontrol ediyor. 1. anahtar tavanda hiç birşey bağlı olmayan bir avize bağlantısı var. ona gittiğini tahmin ediyorum. kabloları sarılı ve birbirlerine değmeden tavanda duruyor. 2 ve 3 numara sağlıklı çalışıyor.
avometrem var, ölçüm yapabilirim.
alt taraftaki tek kabloda elektrik görmüyorum kontrol kalemiyle kontrol ettiğimde. normalde görmem lazım ama bende durum tam tersi. diğer 3 kabloda görüyorum. buatın görselini paylaşıcam.
ışıklar açıkken, 3 kabloda da kontrol kalemiyle yaptığım testte elektrik görmüyorum. anahtarlar kapalı olduğunda işaretli olan kablolarda elektrik görüyorum.
kabloları anahtardan söküp güvenlik önlemlerimi alıp test ettiğimde de, 3 kablo kontrol kalemini yakıyor, 1 kablo yakmıyor.
ben de bu şekilde olması gerektiğini biliyorum ancak benimki bu şekilde değil. 3 kabloda elektrik var. 1 inde yok. geçen gün bir mutfak mikseri sipariş ettim. mikser tersine çalışıyordu. arızalı diye geri gönderdim. acaba böyle bi terslik olabilir mi tesisatta? diğer elektronik aletlerim düzgün çalışıyor.
anahtarın 40-50 cm üzerindeki buat fotoğraflarını paylaşıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 105131Ekli dosyayı görüntüle 105132Ekli dosyayı görüntüle 105135