cankirhan
Üye
Ustam akıllı anahtarlar öncesi dediğin gibiydi. Akıllı anahtarın üzerindeki wifi modulunun çalışabilmesi için nötre ihtiyacı vardır.kafamda yine deli deli sorular, AC den nerdeyse hiç anlamam ve sevmem. anahtarda nötr hattının ne işi var? lambanın anahtarı faz üzerinden kesilmiyor muydu? hani öğrendiğim tamamı bu forum sayesinde. yoksa forum bana yanlış mı öğretti?
Öğreneğim şeyler bitmiyor.sağ ol.Ustam akıllı anahtarlar öncesi dediğin gibiydi. Akıllı anahtarın üzerindeki wifi modulunun çalışabilmesi için nötre ihtiyacı vardır.
bu videonun 11.38 inci saniyesinde başlayan 3 lü anahtar. Normalde nötr olmuyor anahtarlarda ancak bu "akıllı" denen wifi modüllü anahtarlar nötr e ihtiyaç duyuyor. Anahtarın kitapçığında şu şekilde yazıyor, line in hattına elektiriğin olduğu kabloyu girin diyor. 3 adet line out bağlantısı var. buralara devre kablolarını girin diyor. 1 adette nötr bağlantısı var ona da nötr girin diyor. gönderdiğim videoda aynı anahtarın 2 li versiyonunun şemasını görebilirsiniz.
Evet povodu kanalını yıllardır takip ederim bu videosunu da izlemiştim. Benim derdim, duvardan gelen 4 kablonun 3 ünde Elektrik olup 1 inde olmaması. "cihazın 3 line out hattına, elektrik gelmeyen kabloları bağlayın, line in hattına ise elektrik gelen kabloyu bağlayın" diyorlar. benim 3 kablomda elektrik var. birinde yok. o nedenle bu akıllı cihazı bağlayamıyorum. nötr hattıyla alakalı bir sorunum yok.Bu akıllı anahtarın marka model. ?
Sonoff
Evet kesinlikle doğru şema bu. benim 3 lü anahtarıma duvardan gelen 3 kabloda elektrik var. birinde yok. yani 3 line in, 1 line out var. şemaya uymuyor benim duvarıma gelen hatlar. yanılıyor muyum?Bu akıllı anahtarın marka model. ?
Sonoff mü ?
Sonoff Smart 3-Channel Wi-Fi Wall Switch Black (M5-3C-80)
https://b2b.hurtel.com/en/products/...l-wi-fi-wall-switch-black-m5-3c-80-95308.html
Ekli dosyayı görüntüle 105113
Ekli dosyayı görüntüle 105114
Dİğer !!!
Sonoff S-Mate ve Mini R3