Akım/Gerilim korumalı grup priz alırken nelere dikkat etmeliyiz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tan er
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tan er

Üye
Merhaba Ustalar
Akım korumalı grup priz almak istiyorum. Evde bir kaç cihaz var ama yeni kullanmaya başladığım solunum cihazı için kaliteli bir ürün almak istiyorum.
Niyetim tekli priz almak.
Bu cihazları alırken en çok nelere dikkat etmek lazım. Çoğunun içinde bir varistor ile sönümleme yaparak koruma yapan ve haliyle regülasyon yapmayan grup prizler var.
Sizler daha iyi bir cihaz olarak ne önerirsiniz. Bütçe olarak tekli priz için 500-600 bandı yeterli olacaktır.
Mesela bir yerde APC marka (918 Joule) önerilmiş. emi/rfi parazitlere karşı koruması da var.
Acaba evin ana girişine akım ve gerilim koruyan role taksam daha mı iyi olur diye de düşünmeden edemedim
Bu arada hem akımı hem gerilim koruması yapan prizler var mı?

Bütçenizin çok üzerinde olacak farkındayım ama solunum cihazı için online ups düşünün. Hem koruma sağlarsınız hem de cihazınız elektrik kesintisinden etkilenmemiş olur.
Öneriniz için teşekkür ederim. Bir kaç ayda bir şehir dışına çıkınca cihazıda yanıma alıp gittiğimde taşınabilir priz olsa iyi olur diye düşündüm. Ama sizin öneriniz bir UPS cihazı varsa evde kullanmak için düşünebilirim.

Öneriniz için teşekkür ederim. Bir kaç ayda bir şehir dışına çıkınca cihazıda yanıma alıp gittiğimde taşınabilir priz olsa iyi olur diye düşündüm. Ama sizin öneriniz bir UPS cihazı varsa evde kullanmak için düşünebilirim.
Nokta atışı bir cihaz öneremem araştırma yapmak gerekiyor fakat Eaton, Schneider, APC gibi veya İnform, Makelsan, Tunçmatik gibi firmaların ürünlerinin sizi üzeceğini sanmam.

Kısa bir araştırma yapınca Eaton 9E1000I göze çarpıyor, sessiz çalışan bir cihaz fakat fiyatı çok yüksek. Birde Schneider SRVS1KI var bu biraz daha uygun maliyetli ancak diğerine göre gürültülü çalışıyor. Bu arada cihazın gücünü bilemediğim için 1 kVA lık cihazlara baktım, tahminim cihaz o kadar güç harcamıyordur.​

Son düzenleme:
"Akım Koruma" diye yazan cihazlarda akım yolunda sigorta bile yok. Alınacak ürünün ciddi incelenmesi gerekir. Surge kelimesi akım olarak çevrilmiş.
Akım koruma denince biraz daha albenisi oluyor. Marka bir cihaz satın alınırsa içine sigorta, emi, gpd, led vs. ekleyip birazda fiyatı şişirip satıyorlar. Nihayetinde hepsi bir varistöre bakıyor. Bu prizlerin bir çoğu kesinlikle fiyatlarını haketmiyorlar.​

Nokta atışı bir cihaz öneremem araştırma yapmak gerekiyor fakat Eaton, Schneider, APC gibi veya İnform, Makelsan, Tunçmatik gibi firmaların ürünlerinin sizi üzeceğini sanmam.

Kısa bir araştırma yapınca Eaton 9E1000I göze çarpıyor, sessiz çalışan bir cihaz fakat fiyatı çok yüksek. Birde Schneider SRVS1KI var bu biraz daha uygun maliyetli ancak diğerine göre gürültülü çalışıyor. Bu arada cihazın gücünü bilemediğim için 1 kVA lık cihazlara baktım, tahminim cihaz o kadar güç harcamıyordur.​
İlginiz için teşekkürler. Aynen solunum cihazının gücü çok az. Çıkışı 24V DC 3.75A . Nered TSE sıfıra yakın ses var. Evet UPS cihazlarinda gece sesliğinde gürültü can sıkıcı olur.

Akım koruma denince biraz daha albenisi oluyor. Marka bir cihaz satın alınırsa içine sigorta, emi, gpd, led vs. ekleyip birazda fiyatı şişirip satıyorlar. Nihayetinde hepsi bir varistöre bakıyor. Bu prizlerin bir çoğu kesinlikle fiyatlarını haketmiyorlar.​
Valla bende bakıyorum. Webden de araştırıyorum bir sürü saçma sapan akım korumali grup priz incelemesi var YouTube dahil içini açıp gösteren bir tane adam gibi inceleme videosu bulamadım.

Valla bende bakıyorum. Webden de araştırıyorum bir sürü saçma sapan akım korumali grup priz incelemesi var YouTube dahil içini açıp gösteren bir tane adam gibi inceleme videosu bulamadım.
Şurada bir tane video buldum içini göstermiş şemasını bile vermiş:

Sanırım 1 kVA altında online UPS yok ya da ben bulamadım.

Makelsan Powerpack SE 1000 bu ürünü de inceleyebilirsiniz medikal cihaz kullanımına uygun ama buda biraz sesli olabilir. Size uzak bir noktaya konumlandırma imkanınız olursa işinizi görür.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri