akım okuma sorunu?

nasibim1

Üye
selam arkadaşlar asenkron motor uçlarındaki akımı bir akım trafosu veya şönt den okuyup motoru belli akım aralıklarında kontrol etmem gerekli .Akım trafosu veye şöntden bunu hangi entegrelerle veya nasıl bir devreyle okurum?

lem marka akım transducer ları öneririm. hall effect şeklinde temassız ölçüm yaparsın. motor kablosunu lem in içinden geçiriryorsun.

lts25np mesela 25A dir. lem sayfasından istediği ürünü seçebilirsin

600px-Fig-N73.jpg

http://stevenengineering.com/tech_support/PDFs/45TESYST.pdf

lem transducerleri araştırdım hocam peki lem sensörden bu akımı devreye nasıl okuttururum nasıl algılattırırım veya bu iş hangi entegrelerle yaparım...saygılar

lem transducerleri araştırdım hocam peki lem sensörden bu akımı devreye nasıl okuttururum nasıl algılattırırım veya bu iş hangi entegrelerle yaparım...saygılar

motor özellikerini yazarsan kaç amper akım çekicek,voltaj,vs.. ona göre bir şema çizerim

bu bir hidrofor uygulaması hocam 1 kw 2.2kw...5kw a kadar muhtelif motorlar kullanılıyor tek faz ve üç faz olarak. (önemsediğin ,ilgilendiğin için çok teşekkürler. Biz emekliyoruz böyle böyle öğrenicez yürümeyi:D

çıkışa herhangi bir dc voltmetre bağlayabilirsin

çıkışa herhangi bir dc voltmetre bağlayabilirsin
Merhaba MAIN_LOOP
http://www.emo.org.tr/ekler/bc3635407664634_ek.pdf

sizin verdiğiniz şekil ve bu kaynaktaki şekilleri birleştirmem gerekiyor.
bitirme projemin ilk aşamasını bunlar oluşturuyor.
lem modülle birlikte akımı ölçüp opamplarla birlikte microdenetleyiciye okutturup işlemem gerekiyor.

fakat bu şekillleri nasıl birleştiriceğim konusunda kesin bilgi yok.

sizin çıkış dediğiniz yer şeklinizde neresi 60mv/A yazmışsınız orası mı ? ve oradan alıp diğer şekle mi aktarmam gerekiyor?

benim çizdiğim şemadaki lts25-np single supply olduğundan sizin projenize uygun değil. ayrıca pdf te yeterli açıklamalar var oradaki sensörlerin datasheet lerini indirin ve okuyun mutlaka faydası olur. siz hem akım hemde gerilim okuyacaksınız ayrıca sinus sinyalinin 0 geçiş noktalarınıda algılayacaksınız. gerilim ve akımın faz farkını bulucaksınız.

Forum istatistikleri

Konular
130,108
Kullanıcılar
453,163
Son üye
gurkangunc

Yeni konular

Geri