Akım Regülatörleri

turgu_t

Üye
Katılım
31 Ara 2007
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
39
Bir devlet hastanesinin helikopter pistini aydınlatan özel armatürler(200-300W) için akım regülatörü kullanarak lambaların parlaklıkları ayarlanmaktadır. Fakat 5-6 dk sonra regülatör kendini kapatmaktadır. Regülatörün gücü 5kVA, armatürlerin toplam gücü 3kW'tır. Sorunun regülatörde olduğu düşünülerek regülatör değiştirilmiştir fakat aynı problem devam etmektedir. Sizce bu sorun nasıl çözülür. Bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak isterim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Benim anladığım kadarıyla reaktif güç bayağı fazla ve 5 kva gücündeki regülatörü kapattırıyor. Mesela reaktif 4 kvar olsun 3 kw ta aktif güç var toplamda 5 kva yapar. çözümü yaklaşık 4 kvarlık kondasatör alıp aydınlatma tarafına paralel bağlayacaksınız.
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
129,047
Mesajlar
922,830
Kullanıcılar
451,316
Son üye
ccc7

Yeni konular

Geri
Üst