AKAI AM-U55 ampli tam modifiye çalışması

Yamyam hocam bugün PCB plaketi pırıl pırıl yaptım.Bastım ama eritmedim.Niye diyeceksin?İnput devresi beraber basayım dedim.Dediğin gibi konnektörlerikağıda takıp kontrol edeyim dedim.Biraz sorun oldu.Meğer konnektör araları 1,75mm değil 1,82mm olacakmış.Hepsini tekrar düzenledim.Konnektör üzerindeki çıkış konnektörlerini de yukarı doğru aldım.

Ancak bir sıkıntılı durum var.Bu PCB üzerindeki giriş - çıkış tunik konnektörlere nasıl kabloları takıp çıkartacağız.El girmiyor.Her seferinde bütün arka ses giriş konnektörlerini mi sökeceğiz.Bu sorun için bir formülün var mı?Yanda olanlara 90 derece konnektör takabilriz ama ortada olanlara ne apacağız?

4. resimde input devresi elemanları arka Panel ızgırasının arkasında ve yer sorunu olmuyor.
6. resimde kağıt esnediği için sığmamış gibi görünse de sığıyor ama el girmiyor.Takıp çıkarmak mümkün değil.
Diğer sorum şu:
LED&FAN devresinde 5K trimpot olarak tek tur mu?Yoksa yeni aldığım BOURNS çok turlu trimpotu takayım?
1000uF önüne koyacağımız 100nF ı şimdi koyayım mı yoksa ölçümlerdensonra mı koyacağız?
O kondansatörler çok özel ve güzel. Benim devrelerde %1 toleransa gerek olmasa da bütçem müsaitse onlardan bir miktar alırdım.
Benim de içim gitti alayım dedim ama öncelikli alacak çok malzeme var o nedenle şu an alamayacağım.Ama aklımda

Ekli dosyalar

• P_20221127_140730.jpg
    133.8 KB · Görüntüleme: 7
  • P_20221127_181114.jpg
    272.2 KB · Görüntüleme: 11
  • Konnektör yerleri.png
    289.2 KB · Görüntüleme: 9
  • P_20221127_175507.jpg
    213.4 KB · Görüntüleme: 9
  • P_20221127_191354.jpg
    268.5 KB · Görüntüleme: 11
  • P_20221127_180143.jpg
    98.3 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Line çıkış konnectörleri precition header olacak. Hani benim devredeki yeşil olanlardan.
Bu headırlar PCB nin lehim yüzeyinde olacak şekilde lehimlenecek. Böylece bu karta kocaman metal shield takmış olsan bile shieldin birkaç vidasını sökerek başka kablo takabilir ya da çıkartabilirsin.

12V için çok turlu trimpota gerek yok. Rahat ayarlayabileceğin herhangi bir trimpot kullanabilirsin.
100nF ı şimdiden koy.

Evet sorun çözülmüş oldu. Hocam bu precisionlarda tek sorun zaman içerisinde gevşeme yapıyor.Benim LM1875 amplide oluyor arasıra.Headerlar adi heralde.Sıkı değil yani.

12V için çok turlu trimpota gerek yok. Rahat ayarlayabileceğin herhangi bir trimpot kullanabilirsin.
100nF ı şimdiden koy.
Tamam teşekkürler.

Evet sorun çözülmüş oldu. Hocam bu precisionlarda tek sorun zaman içerisinde gevşeme yapıyor.Benim LM1875 amplide oluyor arasıra.Headerlar adi heralde.Sıkı değil yani.
O headeların pin kalınlığı önemlidir. 0.8 mm gibi olanları bulabilirsen sıkı oturur.
Benim yeşil hıdırlar oldukça kaliteli. Bir aralar STK465 pinleri için kullanmıştım banamısın demediler.

NOT:
PCB temizleme çalışmanı izledim. Sanırım zampara türü temizlemişsin. Bu sebeple yüzeyde aşırı izler görülüyor.
Onun yerine BULAŞIK TELİ öneririm.
Sıcak su altında bulaşık teli ile tek yönde temizlersen bu kadar iz kalmadan pırıl pırıl çıkıyorlar.
Islak PCB yi kurutmak için havlu kağıda sar, galoriferin üzerine koy, ısınarak kurusun.

Birkaç HIDIR buldum.
Ecik bahalı ama kaliteli gibi görünüyor.
https://www.elektrodepo.com/urun/1002-precision-pin-header-disi-2-54-mm-1x40-p
Bir de şunlar var.
https://www.hobidevre.com/1x40-precision-header-disi
Bunların aynılarının benzerlerinden kullanmıştım. Çok gıcıklar.
3 lü kesebilmek kolay değil. Çünkü bakalitten yapılmış. Falçatayı yarığa koyup üzerine çekiçle vurunca kesiliyor, ama fırlayan parça oda içerisinde FİRAR ediyor ara ki bulasın

Son düzenleme:
İnput devre kartının Röle 12V konnektörü için 7li olan bu 90 derece konnektör kullansam olur mu ?takma çıkartması daha rahat olur diye düşünüyorum?
https://www.robotistan.com/xh254mm-7p-soketli-egik-pin-header-konnektor
fırlayan parça oda içerisinde FİRAR ediyor ara ki bulasın
Eet fişek gibi gidiyor benim de başıma geldi ara ara yok.
Onun yerine BULAŞIK TELİ öneririm.
Bulaşık telini deneyeyim bir de.Gerçi ben 320 numara su zımparası kullandım ona rağmen çiziyor tabi.

90' de kullanabilirsin. Ama sadece line out için kullanabilirsin yani tek konnector. Diğerleri yine header olmalıdır.
Yine de verdiğim linkleri bi kontrol et.

90' de kullanabilirsin. Ama sadece line out için kullanabilirsin yani tek konnector. Diğerleri yine header olmalıdır.
Yine de verdiğim linkleri bi kontrol et.
Verdiğiniz linklere baktım güzel görünüyorlar .Tabi o resimdekiler ile gelen aynı olacaksa
Ben bir firmadan daha önceki çalışmalarımız sırasında precision header istemiştim bana diğerinden göndermiş.Bir de böyle sorunlar yaşanıyor tabi.Buradaki elektronikçilere de bir bakarım.Bazen görüp almak daha iyi oluyor.

Hocam esas bu STK086 yı nereden alacağız?Karaköy elektronikte kalmamış,Ulutaş elektronikte var .Bluemavi de var.Ama kalitesi nasıl bilemeyeceğiz.Sizin alırken önereceğiniz bir yer veya sormam gereken bir şey var mı?Hepsi Çin dir bunların .Sanyo orjinal üretiyor mu?
İnput devresindeki röle dirençleri için 2K2 ,1N4148 diyot ve KEMET 100nF kullansam uygun mu?
L/N state input devresi üzerindeki değerlerde değişiklik olacak mı?Daha önce LM1875de bu değerleri kullanmıştık

Ekli dosyalar

• LNstate değerler.png
    47.9 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
SANYO 20-25 yıldır üretmiyor. Kaliteli bulmak çok zor. Bende orijinal iki tane var 20 sene kadar önce tanesini 100$ dan almıştım.
Bizim projemizde ampli çıkış katının pek önemi bulunmuyor. Yeterli güç versin, belli değerlerde olsun yeterlidir.
Esas önemli olan ön devrelerin tasarımı ve karakteristiğidir.
Sahte üretimlerin dayanıklılığı fazla olmuyor. Zaten STK lar aşırı dayanıksız idiler. Ama sahte olanlar aşırı yüklenmeye bile gelmiyorlar.
Ama 70W gibi bir güç için ampliyi aşırı yüklemeye gerek yoktur zaten. Ben STK465 i bile boost testi haricinde aşırı yüklemiyorum. Normal olarak benim kolonlarla 1W çıkış gücünde oldukça fazla ses şiddeti elde ediyorum.

Sizdeki STK086 lar şimdi hazine olmuş.
Ben iyisinden 2 tane alayım .Ne çıkarsa bahtımıza.
O yıllarda 70W lık baba bi ampli yapayım diye almıştım.
Ama STK465 zaten yeterli olduğu için gerek bile duymamıştım.
Geçen senelerde PRE-POWER ampli için proje çıkartmıştım 086 ile. O bile duruyor hala.
Belki sana gönderdiğim PCB lerde vardır.
@sasen1 i gup gup gudurtayım.
Bak bakalım hangileri orijinal.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…