Malesef şu an hatırlamıyorum. UPC1237 data sheet dosyasından bulabiliriz veya senin eski protect devrendeki malzemeleri referans alabiliriz.Yamyam Hocam ben SP_PROTECTOR UNIT ile LED&FAN UNIT PCB lerini bastım deldim.Sizden ricam müsait olduğunuzda devre elemanlarının değerlerini yazabilir misiniz?
Aldığımız telekom röleler küçükmüş ,bende 12v 5A röle vardı.Bacak mesafesi tam uyuyor.Onu takacağım.
Bu PCB baskılar bu sefer beni çok uğraştırdı.Nedense devreyi ütü ile bakır plakete geçirdikten sonra bir bakıyorum yollar e PAD lerin çoğu hep kısa devre .Tek tek düzeltip öyle erittim.Böyle olunca da estetik açıdan güzel durmuyor.Buna çözüm bulmam lazım. Sizce bu toner neden kağıt üzerindeki ölçülerdeki gibi bakıra geçmiyor?Tonerde yayılma oluyor.Sizde bunun formülü var mı?
Benim devreden de referans alabiliriz ama ampliyi sökmem lazım.
Artık hangimiz bulabilirse.
Zaten bu devredeki röle büyük olmalıdır. Diğer röleler sinyal yolları içindi.
PCB baskılarına baktığımda ütü esnasında kağıdının az da olsa hareket ettiğinden dolayı yayılma olduğunu düşünüyorum.
Ben PNP ile çalışırken aynı sorunu halletmek için PNP üzerine ikinci bir ince kağıt koyarak ütü yapmıştım. PNP yi ise band ile sıkı sıkı gerdirerek plakete tespit etmiştim.
Bu uygulamada bakır plaket aşırı temiz olmalıdır. Parmak izi bile kötü sonuç doğurabiliyor. Bu sebeple plaketi ütülemeden önce Wim türü temizleyici ile iyice ovarak temizlemeli bakır yüzeyin ışıl ışıl temiz olmasına dikkat etmelisin.
ÇİZDİM.
Son düzenleme: