Tantalları çabucacık lehimledim.Umarım sorun yoktur.Ferrit bead çok önemli değil. HANTAL'ları lehimlerken fazla ısıtmamışsan sorun yok.
Trimpotlar 50k ise 1uF ERO!lar uyar.
Bu arada başka bir montaj planı yapmıştım.
Ekli dosyayı görüntüle 94233
Tam 1000kB lık bir resim
Eğer amplinin sağ tarafına şekildeki gibi L metal yapabilirsen montaj büyük ölçüde rahatlar. Hatta tek 12V fan devresi ile tüm 12V beslemeleri halledebilirsin.
Eğer L levhayı boydan boya arkaya kadar uzun yapabilirsen, besleme devresini de dikey olarak arkaya doğru yapabilirsin.
Bu olay girişler ve loudness devreleri için avantaj, ton kontrol için dezavantaj olacaktır. Ancak ton kontrolün besleme ya da pre state groundunu kablo ile sağlıklı taşıyabilirsek o zaman sorun olmayacaktır.
Başlarda da belirttiğim üzere ton kontrol devresinin solda olması bazı sakıncaları doğuruyor. Ancak halledilebilir.
Hatta bu yerleşim planında ampli biraz öne ve biraz da sağa kayabileceği için çok rahatlama olacaktır.
Resme iyice bak.Daha önce bir çizim yapmıştınız ama benim orada anlamadıklarım var.
1-Şimdi bu çizimde 2li headerlar birbirine jumper ile mi bağlanacak?
2-Pot uçları dediğiniz headerlardan ana ses potuna mı gidecek?
3-Rölelerin 12V konnektörü de switclere mi gidecek?
Teşekkürler hocam şimdi anladım.Resme iyice bak.
Ekli dosyayı görüntüle 94235
Normal potlarda 6 tane uç bulunur. Bunların 2 tanesi zaten şasedir.
Üst uçlara sinyal gelir.
Orta uçlardan sinyal ampliye gider.
Potun üst tarafından haricen iki tane daha bağlantı vardır. Bunlar loudnes uçlarıdır. Bu uçlar direk resimdeki gibi rölenin yanındaki headere bağlanabilir.
Yani senin potta orta ve üst uçları tespit ettiğin zaman zaten bağlantı otomatikman ortaya çıkacaktır.
Pottan plakete giden iki tene metaller loudness uçlarıdır.
Zaten şaseler plakette bellidir.
Rölelerin artı uçlarına artı 12V vermek yeterlidir. Şaseyi şaseden alabilir.
Bu malzemeleri temin etmiştim.Hazır.Sadece Jaklara dirençleri bağlayacağım.GEREKLİ MALZEMELER:
Line in ve line out için PC bağlantı kabloları ve ölçüm yapılacak bir PC.
PC de ölçüm için adobe spectrum analizer PPM gerekirse vektörskop.
İkinci bir PC ton jeneratörü veya müzik için kaynak olarak kullanılacaktır.
Hocam elinize sağlık çok teşekkür ederim.Bu şekilde sorun olmaz. Ancak PCB aralarını milimetrik ayarlamak gerekebilir.
PPM kartları oradaki plakaya vidalanabiliyorsa harika olur. PPM in PCB sinden iki delik delinerek o plakaya uygun şekilde vidalanabilir.
Ancak akım sınırlı olduğu için PPM için haricen bir LED&FAN devresi öneririm. En azından LED akımlarını karşılasın yeter.
Bu arada senin potun bağlantılarını çizdim.
Ekli dosyayı görüntüle 94272
L ve R bağlantılarına uygun renkli gablolar bağlayarak uçlarına 2 li precişın headır takman yeterli olacaktır.
Ancak gerek girişlerde gerekse diğer bağlantılarda L ve R uçlarını loudness devresinde yanlış takmamalısın.
Yani loudness kartındaki tüm L ve R bağlantılarını kalemle yazmalısın ki hangi gablonun nereye takılacağını bilmelisin.
Loudness devresinde L ile R bağlantıları birbiri ile karışırsa loudness aktivitesine göre sesler monolaşır. Bu sebeple kalite düşer.
Bu dediklerinize göre yazar öyle bağlantıları yaparım.Burada kıllanacağımız kablolar için blendajlı kablo gerekmiyor o zaman.L ve R bağlantılarına uygun renkli gablolar bağlayarak uçlarına 2 li precişın headır takman yeterli olacaktır.
Ancak gerek girişlerde gerekse diğer bağlantılarda L ve R uçlarını loudness devresinde yanlış takmamalısın.
Yani loudness kartındaki tüm L ve R bağlantılarını kalemle yazmalısın ki hangi gablonun nereye takılacağını bilmelisin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?