O boşluğa denerim ancak oraya diğer SW ler ve kulaklık jakı gelecek.Sığarsa iyi olur.PPM LED FAN için en uygun yer sol boşluktur.
Hallolur. Sorun olmaz.O boşluğa denerim ancak oraya diğer SW ler ve kulaklık jakı gelecek.Sığarsa iyi olur.
OLASILIKLAR:2.HOP korumayı denedim.(diğerini söküp 2.yi taktım).Ama çalışmadı.Röle çekmiyor.Kısa devre var mı diye kontrol ettim .Kısa devre göremedim.Yarın tekrar inceleyeceğim.Sizin önericeğiniz bir kontrol yöntemi var mı?
Yamyam hocam sabahtan beri bu HOP koruma beni deli etti.Entegreyi değiştirdim.Entegre sağlammış.Diğer parçaları test ettim.Yaptığım ölçümlerde her şey normal.Sonra röle bacağını ölçtüğümde 11,38V vardı.Devreye 12V giriyor ama röle bacağında 12V olmuyor.Ben de Led&fan devresinden 12,50V olarak ayarlayınca röle açtı.Sonra sizin dediklerinizi okudum.Tekrar led fan devresi çıkışını 12V yaptım .Elimde 82R 2w direnç vardı onu denedim.Daha iyi oldu.OLASILIKLAR:
Bazı röleler yüksek akımlı bobinlere sahiptir. Düşük akımda yeterli güç elde edilebilen rölelerin mekanik aksamları daha hassas olduğu için daha pahalıdır.
Röleye seri bağlı 100 ohm direnç akım sınırlama yaptığı için röle bobininin akımını fazla düşürüyor olabilir.
Bu direnç kademe kademe 50 ohm, 22 ohm 10 ohm gibi dirençlerle değiştirilerek kontrol edilebilir.
Farkında olmadan bir eleman yanlış takılmış olabilir.
Örneğin entegre ters takılmış ise risklidir.
En son ihtimal entegre bozuk veya çalışmayan üretim olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?