yedinumara
Üye
selamlar, aklımda ufak bi proje var hayata geçirmemde yardımcı olursanız çok sevinirim.
elimde şunlar var;
5v 100mA x 4 adet güneş paneli
8v 100mA x 1 adet güneş paneli
7,4v 2200mAh model uçak pili x 2 adet
5-10 tane led lamba
bunlarla gündüz pili günışığı ile şarj edecek gece ise fotosel sayesinde kendiliğinden yanacak ledli bir aydınlatma yapmak istiyorum ev içerisinde. bununla ilgili birkaç sorum olacak.
ilki güneş panelleri seri mi bağlamalıyım parelel mi?
bahsi geçen pillerin voltajının yüksekliğinin ledlere zarar verme gibi bir durumu varsa uygun voltaja nasıl düşürürüm?
son sorumda fotoseli gece yanıp gündüz sönecek şekilde nasıl bağlamalıyım?
elektronik konusunda meraklı ancak doğrudürüst hiçbişey bilmeyen biriyim.. elim havya tutar basit işler yaparım, belki bu da basit ama yinede bilmeyince olmuyor işte..
yardımlarınızı bekliyorum.
saygılar
elimde şunlar var;
5v 100mA x 4 adet güneş paneli
8v 100mA x 1 adet güneş paneli
7,4v 2200mAh model uçak pili x 2 adet
5-10 tane led lamba
bunlarla gündüz pili günışığı ile şarj edecek gece ise fotosel sayesinde kendiliğinden yanacak ledli bir aydınlatma yapmak istiyorum ev içerisinde. bununla ilgili birkaç sorum olacak.
ilki güneş panelleri seri mi bağlamalıyım parelel mi?
bahsi geçen pillerin voltajının yüksekliğinin ledlere zarar verme gibi bir durumu varsa uygun voltaja nasıl düşürürüm?
son sorumda fotoseli gece yanıp gündüz sönecek şekilde nasıl bağlamalıyım?
elektronik konusunda meraklı ancak doğrudürüst hiçbişey bilmeyen biriyim.. elim havya tutar basit işler yaparım, belki bu da basit ama yinede bilmeyince olmuyor işte..
yardımlarınızı bekliyorum.
saygılar