TWiST_oF_FaCe
Üye
Devreyi kurmadım sadece kitapta şemasını görmüştüm. Gerilim katlayıcı devre ile yüksek gerilim uygulanıp florasan yakılıyormuş. Flamanları kopuk bile olsa yüksek gerilim nedeniyle florasan içindeki gazı delip geçerek ışıma sağlanabilir gibi bir açıklama vardı. Tabi denenmemiş bir şeyi denemek florasanı yaksa bile ömrünü kısa sürede bitirebilir diye çekiniyorum.
T5 florasanları çalıştırmak için hangi balastı tavsiye edersiniz?
Kapakta 60 cm civarında bir boşluk var. Şerit led t5 florasan ile aynı güçte ışık verebilir mi bilmiyorum. Su ışığı çok yüksek miktarda kırıyor. 45 cm mesafeden suyun dibine yeterli ışık şiddeti ulaşabilir mi acaba. Taban bitkileri çok yüksek seviyeli ışık istiyorlar.
Bir de led diyotların ışık spektrumunu gösteren bir tablo olsa işe yarayacak ışıma yapıp yapmadığını anlayabilsek çok iyi olacak.
T5 floresanlar için balast markası mı soruyorsunuz? kaçtane T5 ve kaç watt kullanmayı düşünürsünüz?
mesela aşağıdaki linkten PC 2x14-35 T5 PRO lp 22185148 kodlu üründen benim elimde var. 2 adet 14W ya da 2 adet 21W.. vs bağlayabilirsiniz. size ücretsiz verebilirdim ama aydın' dasınız.