Alüminyum plakayı cnc de işlemek için ne ile yapıştırabiliriz?

tnr44

Üye
Katılım
23 Nis 2018
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
44
Merhabalar 700x600 ebatlarında alüminyum plakayı yine alüminyum olan tablaya yapıştırıp işledikten sonra sorunsuz bir şekilde nasıl sökeriz? japon yapışrırıcı bir süre sonra bor yağıyla soğutma yaptığımız için çözülüyor. papuç ise hem esneme yaptırıyor hemde tam yüzey çalışamıyoruz. Ne tür yapıştırıcı önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler...
 
İşlem sırasında levhada boşaltılacak yerlerden civata (veya benzeri) ile bağlama olanağı yok mu?

Vakum, levhayı yanlardan pabuçla sıkıştırmak, yapıştırıcı ile ve bor yağı yerine su veya yağ kullanarak işlemek. Manyetik tabla olanağı varsa işlenecek levhanın altına geçici çelik levha bağlamak.
 
Son düzenleme:
Plakanın kalınlığı ne kadar?
10 -15 mm

İşlem sırasında levhada boşaltılacak yerlerden civata (veya benzeri) ile bağlama olanağı yok mu?

Vakum, levhayı yanlardan pabuçla sıkıştırmak, yapıştırıcı ile ve bor yağı yerine su veya yağ kullanarak işlemek. Manyetik tabla olanağı varsa işlenecek levhanın altına geçici çelik levha bağlamak.
maalesef vakum yok.cıvata ise desen klışesi olduğu için kullanamıyoruz.birtek yapıştırma kalıyor.çelik macun diyen var ama onu da sökemezsin diyen de var.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Çoğu yapıştırıcı ısıtılınca kendini bırakıyor, denemeler yapılabilir. Loctite gibi markaların çok çeşitli ürünleri var, bu işe uygun ürün de olabilir ama maliyeti genelde yüksek.

Yapıştırılacak yüzeylerin yağ, talaş, toz gibi yapışma kalitesini düşürecek kirlerden tamamen temizlenmesi de gerekiyor.

İşlenecek şekilde önemli, bazı parçalar veya kalan ana parça daha kesim tamamlanmadan yapıştığı yüzeyden ayrılabilir.
 
Son düzenleme:
Plaka çok büyük. Vakum yoksa en iyi çözüm vidalamak kalıyor. O da olmuyorsa aralıklı olarak nokta şeklinde metal epoksi damlatılarak yapıştırılabilir. Mesela 20-30 cm aralıklarla birer damla. Damla derken miktar olarak damla örneği veriyorum. Epoksi koyu kıvamlı olduğu için damlamaz. Yalnız epoksiyi tabladan sökmek biraz zor olabilir.

Macunun kıvamı epoksiye göre daha koyu olduğu için malzemede yükselti olabilir.
 
sorunuzun cevabı çift taraflı bant. her marka olmaz hatta bir markanın bile farklı evsaflarda ürünü mevcut.
temiz yüzeye yapıtırırsınız. 70 c dereceye ısıtıp sökersiniz. eğer kalıntı olursa wd40 yada selülozik tinerle temizlersiniz. 3m firmasının 80 cm eninde sağlam tutan bantlarını bulabilirsiniz.
 
Aşağıdaki mesajda, çift taraflı bant yerine önerilen, maskeleme bantı + Japon yapıştırıcı kullanımı ile ilgili örnekler var. Bor yağı kullanırsanız yine sizin bağlama işiniz için uygun olmayacaktır. Sanırım bu iş için üretilmiş ve kaliteli bir çift taraflı bant daha iyi tutma sağlayabilir, bor yağına dayanıklılığını test etmek de yararlı olabilir.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/posts/760304/

Levhanızın yüzey alanı kalınlığına oranla epeyce büyük, kısaca malzemeniz yassı olarak nitelendirilebilir. Bor yağı sorunu dışında, yapıştırma veya bantlı yöntemlerin işe yarayacağını düşünüyorum. Bir miktar malzeme harcamayı göze alabilirseniz uygun yöntem belirlenebilir.
 
Son düzenleme:
Elektro manyetik tabla sizin için çözüm. 5 yüzeyi işleyebilirsiniz. Ferromagnet markamız ve ürünlerimiz hakkında bilgi almak için web sitemize bekleriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,834
Mesajlar
930,598
Kullanıcılar
452,662
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Geri
Üst