Aldığım Priz Güvenilir mi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Nuada
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nuada

Üye
Merhaba. Bilgisayarım için Çin'den çoklu priz satın aldım. İçini açıp baktığımda topraklaması vardı. Bazı dandik ürünlerde olmuyor diye okumuştum. Bir de size göstermek istedim. Ustalarımız bakabilirse sevinirim. Bilgisayar, soundbar ve laptop bağlayacağım. Usb uçlarına da akıllı ev cihazı Zegbee bağlayacağım.

1767435831638.webp

1767435718011.webp

1767435735869.webp

1767435753602.webp

1767435777165.webp

Prizlerin açma/kabama butonları, pirinç iletken baraları birbirine temas ettiriyor veya teması ayırıyor diye görüyorum. Buralarda zamanla ark oluşumuna bağlı temassızlıklar meydana gelebilir, çünkü gerçek anahtarlarda özel ark'a daha dayanıklı metal alaşımlar kullanılır.

Teşekkür ederim cevaplar için. Zaten arka kısmının resminde Max 10A yazıyormuş. Onu şimdi fark ettim. Benim bilgisayar oyunlarda ekran kartı kablosu üzerinden 14A akım geçiyor. Bu prize sadece laptop felan takarım artık.

Bu prize fiş taktiniz mi? Toprak barajları biraz geniş gibi görünüyor. Belki foto etkisidir. Standart fiş oturmayabilir gibi..
Evet sorunsuz hepsi yerine oturuyor. Laptop ve sıcak hava tabancası fişi tam uydu.

Typc çıkışına havyamı bağladım. 20V ile çalışan havya 5v ile çalıştı. Çıkışı baya düşük :D

1767452688625.webp1767452711958.webp

Viko marka üçlü prizi çok kullandım piyasa bulunabilir en iyi F/P marka olabilir

Teşekkür ederim cevaplar için. Zaten arka kısmının resminde Max 10A yazıyormuş. Onu şimdi fark ettim. Benim bilgisayar oyunlarda ekran kartı kablosu üzerinden 14A akım geçiyor. Bu prize sadece laptop felan takarım artık.

Priz için yorumum fişle arasındaki kablo kaliteli kablo ile değiştirebilir birde priz içindeki atlama kablolarını da en az 1.5 yada 2.5 mm² kablo ile yenilersen daha güvenilir olacaktır.

14 amper şebekeden çekilen akım değildir. Bu 14 amper ibaresini şebeke akımı ile karıştırmayalım.

Yoksa o ekran kartını en kallavi elektrikli soba gibi kullanmanız gerekirdi. Benim evin anlık çektiği akım bile bu değerlere zor çıkıyor.

14 amper power supply den çekilen dc akım olabilir.

Priz için yorumum fişle arasındaki kablo kaliteli kablo ile değiştirebilir birde priz içindeki atlama kablolarını da en az 1.5 yada 2.5 mm² kablo ile yenilersen daha güvenilir olacaktır.

14 amper şebekeden çekilen akım değildir. Bu 14 amper ibaresini şebeke akımı ile karıştırmayalım.

Yoksa o ekran kartını en kallavi elektrikli soba gibi kullanmanız gerekirdi. Benim evin anlık çektiği akım bile bu değerlere zor çıkıyor.

14 amper power supply den çekilen dc akım olabilir.
Dediğiniz gibi olabilir. Ben çok anlamıyorum. Küçük bir gösterge ekranım var. Orada ekran kartına takılan 600Wlık 12 vhpwr kablosunun değerini gösteren bir kısım var. Oradan takip ediyorum. Oyunlarda 14A çıkıyor. Güç kaynağı bence de dc akım veriyordur. Gerçi prizdeki akım ile dc akım farkını bilmiyorum orası ayrı.

1767457214326.webp

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,434
Kullanıcılar
459,440
Son üye
yavuzfurkan206
Geri