Yok hocam bendekiler çakmanın da çakması. 2 tane ince tel var içinde. 1 amperi bile göremedi. Hadi desem ki ısınıyordu. Isınma da yok. 1 amper civarında teller kopuyor o kadar. Hatta LM338k ları test etmeden önce de youtubeda bir videoda sahte LM338K incelemesi gördüm (
Video bu). Ondan sonra şüpheye düştüm ve test ettim. İyi ki de etmiştim. O videoyu görmesem, zaten bu sıralar LM338K ları kullanamayacaktım ve elimde kalacaktı.
Sizin aldığınızın linki var mı hocam?. Bir de onu deneyeyim. Sahteyse anlaşmazlık açarım yine
Teşekkür ederim. Aynen tel diyerek basitleştirdim ama muhtemelen o çip de normal bir lm338t veya lm317 çipi gibi geldi bana. Çünkü yükte değilken voltaj ayarı falan yapılıyordu. Büyük ihtimal sahte LM317 çipi . Çünkü 5 voltlarda 1 ampere bile varamadan bozuldu ikisi de. 3 tanesi de öyle bir köşede beklemekte.
Başka lm338k yok hocam elimde. Orijinalini hiç açmadım. İnternette de açan bulamadım.Akım çektiğimde ısınsaydı anlardım da ısınmadı da birden gitti.
En güzeli eski kartlardan söktüğüm malzemeler ama onlar da hep wattlı direnç ya da kapasitör. Her şey denk gelmiyor malum.