alpek sorunu

cillop2006

Üye
Katılım
4 Şub 2008
Mesajlar
125
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bundan 5 sene önce çektiğim alpekte bu güne kadar sorun yoktu 2 gün önce müşteri çağırdı su kuyusunun yerini değiştirelim die (alpek dalgıç çalıştırıyor)gittim trafo direğinde olan sayaçtan 32 a k otomat 5 dakika olmadan atıyor hattın sonundan alpek boşta olduğu halde sonradan farkettim sayaç deli gibi atıyor fazları tek tek çıkardım t fazını sigortadan ayırdığımda sorun kalkıyor faz ile nötr arasında temas var ama alpek 20 direk falan gidiyor kabloyu aşağıya indirmek çok zor en kısa yoldan arızayı nasıl buluruz
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bilinen kolay bir yolu yok. Ama şanslısın, en azından hatalı fazı bulmuşsun. Tek tek tüm direkler kontrol edilecek. Kolay gelsin.
 
askı teli olarakta kullanılan nötr hattının izoleli olmasını işte bu yüzden daima savunurum.t ahmin edersem alpek hattına konan kuşların gaga ve tırnak darbelerinden dolayı T fazının izolasyonu sıyrılmış. yada alpek üzerinde başka bir alıcı varsa ek noktasının yıpranmasından dolayı kaçak söz konusu olabilir. fakat tadilat sonrası yanlış bir şey yapılma ihtimalinide göz önünde bulundurmak lazım. motor yeri değiştirilirken kablonun sürtülüp izolasyonu sıyrılmışmı onada bakılmalı.
Kolay Gelsin.
 
Anladığım kadarıyla kaçak faz toprak arası hattı indirmene gerek yok konsolları kontrol etsen yeter gibime geliyor
 
Alpek teki kısa devreli noktayı bulmak için önce hattın ortasından bir yerden kısa devreli fazın bağlantısını kesin enerjiyi verin atıyorsa arıza hattın gerisinde atmıyorsa hattın ilersinde. bu şekilde tekrar aynı şeyi zaman kazanmış olursunuz .
 
arkadaşım sigorta kısa devrede hemen atmadığına göre arza noktası uzak noktadadır.tadilatta yaptığına göre son iki direğe bak yada ohm metreyle arada bir direklere çık ve ölç kesip eklemek için uğraşma
 

Forum istatistikleri

Konular
128,827
Mesajlar
920,805
Kullanıcılar
450,915
Son üye
snapthreads

Yeni konular

Geri
Üst