mapai
Üye
Soruyu şimdi anladım demek istediğiniz ben bir kğ patates ile 100m koşayım ve birde 5 kğ patatesle 100m koşayım ikisi aynı mıdır?
Hayır aynı değil
anladığınız şeyi anlamadım
Soruyu şimdi anladım demek istediğiniz ben bir kğ patates ile 100m koşayım ve birde 5 kğ patatesle 100m koşayım ikisi aynı mıdır?
Hayır aynı değil
Teşekkürler.Sizinde anlayamamanızı anlayamadım.Şöyle söyliyim.Patates çekilen güç kolunuz tahrik mekanizması vücutta alternatör olursa.1kg patatese göre 5kg patates vücüdu daha fazla yorar.Daha fazla yorulmak daha fazla güç harcamak anlamına gelir ki; sizin tahrik motorunuzun vereceği güç ve akımda alternatörünüzden çektiğiniz güce göre doğru orantılı olarak değişecektir.
Patates zam şampiyonu olmuştu ondan aklıma geldiVeysel28 usta sırayla mesajları okurken sizin mesajınızı görmeden (patatesle ilgili olanı) benimde aklıma aynı misal geldi(tabi patatesli değil).
mutlu sonla biten yazı dizilerini okumayı seviyorum
Ben gaz pedalıyla araç hızını örnek verecektim . Bağlantıya hayal gücünle şaşırttınPatates zam şampiyonu olmuştu ondan aklıma geldi
tartışacak bir şey yok arkadaşlar bunlar hep gereksiz polemik. jeneratörlerde biz sadece enerjiyi birbirine çeviriyoruz . dizel motorun enerjisini elektriğe.
nedir temel dönüşüm kanunu
HİÇ BİR ZAMAN ALDIĞIN GÜÇ VERDİĞİNDEN FAZLA OLMAZ
Verilen güç =alınan güç +kayıplar.
yani 5kw motor gücü verirsen 5 kW alamazsın 4.8 alırısın bu noktadan Hareketle hesabını yapın .
kolaylık olsun diye başka bir veri vereyim 100 kva lık jeneratör boşta iken 9.2 litre yakar %25 yükte 13. 6 litre %50 yükte 16.6 litre tam yükte 20 litre yakar .
kolay gelsin amerikayıda yinede keşfedecem diyorsanız yolunuz açık olsun