Oraya köprü at buraya baraj kur. Alternatorde dönen kisma uyartım gerilimi verilip statordan gerilim alinir. Bomboş asenkron motoruna istediğin modifiyeyi yap bağlantı olarak. Statordan hava gazı alırsın ancak. Sabit mıknatıslı bile yapsan rotoru bir enerji ile tahrik etmen lazım. Fircan yok bileziğin yok yok yok. Asenkron motor nasıl alternator olacak. Dutturuk iki lambayi stator a bağlayıp rotoru matkapla çevirip ahanda oluyor diyen akıllı illaki vardır youtube de.Asenkron motordan elbette alternator olur. Kisa devre cubuklu bir rotor nasil Elektrik uretir diyorsun degil mi?
Neyse 3 fazli sargilarin ucunu birden seri baglarsan toplam voltaj sifira duser. Fakat 2 fazi seri bagladiktan sonra 3. fazi ters seri baglarsan istedigin olur.
Yani ----u1-oooo-u2--v1-oooo-v2--w2-oooo-w1---- seklinde
Oluyor olmasınada verimsiz oluyor.Oraya köprü at buraya baraj kur. Alternatorde dönen kisma uyartım gerilimi verilip statordan gerilim alinir. Bomboş asenkron motoruna istediğin modifiyeyi yap bağlantı olarak. Statordan hava gazı alırsın ancak. Sabit mıknatıslı bile yapsan rotoru bir enerji ile tahrik etmen lazım. Fircan yok bileziğin yok yok yok. Asenkron motor nasıl alternator olacak. Dutturuk iki lambayi stator a bağlayıp rotoru matkapla çevirip ahanda oluyor diyen akıllı illaki vardır youtube de.
Herkes vermeden almanın derdinde. Yok öyle bir dünya.Oluyor olmasınada verimsiz oluyor.
Eskiden bizim buralarda bir elekrtikçi bu işi çözmüş.
Köylülere jenaratör diye baya bir satmıştı.
Çok para kazandı o işten.
Asenkron motora, kondansatör baglıyarak, azda olsa alternetör yapıldıgını biliyorum, gördüm..Oluyor olmasınada verimsiz oluyor.
Eskiden bizim buralarda bir elekrtikçi bu işi çözmüş.
Köylülere jenaratör diye baya bir satmıştı.
Çok para kazandı o işten.
abi etmeyin eylemeyin kurbanınız olayım. yav her elektrik aldığınız şeye alternatör diyemezsiniz . alternatör diyebilmeniz için onun voltajını ayarlıabiliyor olmanız gerekir mesele basit yav lens kanunu var diyorkiAsenkron motordan elbette alternator olur. Kisa devre cubuklu bir rotor nasil Elektrik uretir diyorsun degil mi?
Neyse 3 fazli sargilarin ucunu birden seri baglarsan toplam voltaj sifira duser. Fakat 2 fazi seri bagladiktan sonra 3. fazi ters seri baglarsan istedigin olur.
Yani ----u1-oooo-u2--v1-oooo-v2--w2-oooo-w1---- seklinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?