Alternatör verim sorusu

Ben hesaplama yaparken bölme işlemi varsa hep aşağıda işaretlediğim tuşu kullanırdım ve parantezleri.
1736484127165.png

Ben genel kullanım amaçlı söylemiştim. Ama 250000/3/2300=36.23 sonucu yine çıkıyor...
Doğrudur ancak hesaplama yaparken insanın aklına sizin yazdığınız şekilde yazmak veya işlem önceliğine uymak gelmiyor. Makineye yazıp geçiyorsun. Öğrenci arkadaşlara tavsiyem parantez kullanımını alışkanlık haline getirmeleridir.​

Son düzenleme:
Konu hesap makinesi ve işlem önceliğine gelse de bu da faydalı;)
Sorudaki 250000/3/2300 değildi. Parantez kullanılmayacaksa bilinçli olarak çarpma yerine bu şekildeki işlem doğrudur.
250000/3x2300 => Burada bölüm ve çarpmanın işlem önceliği eşittir. Dolaysıyla soldan itibaren işlemler yapılır. Çarpma x yerine toplama + veya çıkarma - olsa da aynı sırada gidecekti. Fakat payın 3 ile bölümünün bir sayı ile çarpılması veya bölünmesi sonuca dehşet bir fark oluşturur! O sebeple payda kısmı paranteze alınmalıdır.

Bu şekilde hiç düşünmemiştim. Paydada çarpım durumu varsa, her zaman makinede hesaplarken. Pay bölerek hesaplarım. Veya işlemin paydası çok karışıksa önce paydayı hesaplarım sonra paya böler 1/x ile tersini alırım. Diğer türlü arada paydadaki çarpma işlemini parantez olmadan işin için katınca elbette yanlış çıkar.

Forum istatistikleri

Konular
130,299
Kullanıcılar
453,556
Son üye
Diaries

Yeni konular

Geri