Alternatörle şebekeye paralel giriş !

Foon06

Üye
Katılım
16 Şub 2016
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
38
Selam arkadaşlar,

Senkron trifaze alternatörü stabil hızda sabitledikten sonra, gerilim ve frekansıda bu hızda Şebeke değerlerine getirdikten sonra, şebekeye paralel girerken fazların çakışmasını nasıl engelleyebiliriz ? Jeneratör paralleme ünitesi acaba bu faz çakışmaları ve hertz senkronunu sağlar mı ? http://www.datakom.com.tr/upload/Files/705_KUL.pdf bir sürü özelliği yanında bu sorunuda çözer mi ?


Teşekkürler...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kullanım kılavuzunu okuduğunda çözermiş gibi duruyor ama kullanmadığım için bilmiyorum. Senin aradığın şey ise Senkronoskop, istersen bu şekilde arama yapabilirsin.
 
Bu yazdığınız mesajı okumadan 5 dakika önce incelemiş bulunmaktayım, nasip işte :) Acaba senkron trifaze alternatör ile şebeke faz açılarını bulmak için bu iki kaynağı senkronoskopa mı bağlamak gerekiyor ? Daha sonrada alternatör hızı ile ayarı tutturmaya mı çalışmak gerekiyor ?
 
Senkronize için üç temel şart vardır.
Gerilimler aynı olacak
Frekans aynı olacak
Faz açılarında fark olmayacak

İlk iki değer zaten ölçü devreleriyle eşitlenebilir
faz açılarını senkronoskop sayesinde ayarlayarak paralele almak gerekir. Senkronoskop incelersen zaten dönen bir ibre olduğunu yanan dönen ışıklardan oluştuğunu göreceksin. Dönen ışıklar o anki faz farkını göstermektedir ve ibrenin 0 a denk geldiği anda aradaki kesici, anahtarlama sistemi kapatılarak iki sistem paralele alınır.
 
Eyvallah hocam , evet ibre vs. var dijital olanlarıda mevcut çok saol.
 
Birşey daha soracağım arkadaşlar, bu senkronoskopun otomatik olanı var mıdır ? Alternatörün frekansıyla şebekenin frekansını ayarlayacak dijital bir senkronoskop cihazı var mıdır acaba ? Normalde alternatörün hızını ayarlayıp frekansları tutturmaya çalışırız ama bunu otomatik olarak yapabileni var mıdır ???
 
Birşey daha soracağım arkadaşlar, bu senkronoskopun otomatik olanı var mıdır ? Alternatörün frekansıyla şebekenin frekansını ayarlayacak dijital bir senkronoskop cihazı var mıdır acaba ? Normalde alternatörün hızını ayarlayıp frekansları tutturmaya çalışırız ama bunu otomatik olarak yapabileni var mıdır ???
VARDIR şebeke frekansın zaten sabit geriye otomatik kontrolle jenaratörün gavarnorunu kontrol edip yani devrini kontrol edip yani herz ini kontrol edip senkron anını otomatik yakaladığında sistem Senkronize olacaktır
 
Teşekkürler :)
 
Ustam linkini attığın ünite senin başka hiç birşeye ihtiyaç duymadan işini görecek bir alet. Yukarıda anlatılan bütün ögeleri takip edip en uygun zamanda devreye alacaktır. Şebeke yokken istersen jeneratörünüze yükü besletebikirsin. Kolay gelsin iyi çalışmalar
 
Bu alet faz açılarını gösteriyor ve uygun röle bağlantısıyla jeneratörü şebekeye almaya yarıyor fakat ben, çakışan fazları düzene sokan, olması gerektiği gibi ayaralayan, jeneratör hızını ayarlamaya çalışmadan sadece fazları düzenleyen bir cihaz sormuştum dostum umarım vardır :)
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,837
Mesajlar
920,879
Kullanıcılar
450,934
Son üye
altandomx

Yeni konular

Geri
Üst