Amfiden ses az geliyor

Bosta kalan kirmizi ile beyaz kabloyu soket arizali ihtimaline karsi ses girisini duz baglanti olarak kullandim. Beyaz kablonun lehimli r23 direncin o ucu sase. Saseyi oradan alip sokete bagladim. R23 direncin degeri 10 kohm gozukuyor olcu aletiyle..
Bakin ustam normalde hic bir sey bagli degilken ses girisinin sasesini direncin ucuna ses girisinin arti ucunu lm1875 entegrenin 1 nolu bacagina seri bagli kondansitor bagladigimizda super ses geliyor.
 
Son düzenleme:
Son bir sorum kaldı potansiyometrenin ve jakın tüm bağlantılı yerlerini iyice yalıttınız mı cevap evet ise sadece şunu yapın; 1875in 1 nolu bacağının bağlı olduğu iki yolu (bir tanesini 'uzaktakini' R23ten sonra) kesin potanstan çıkan kablonun ucuna 1 ile 4.7uF arası kutupsuz kondansatör bağlayın ve ucunu 1 nolu bacağa bağlayın bu kadar.
 
Şaseleri hiç kesmeseydiniz keşke en azından potansiyometrenin şasesini tekrar karta bağlayın.
 
Dediginiz sekilde denedim direncin yolunu kestim zaten 1 nolu bacaga giden baglantida 1nf kutupsuz vardi. Bir ise yaramadi.
 
Dirençten sonraki yolu demiştim ayrıca 1nf olan bacağıda kesin 1mikrofarad bağlayın (kablo ucuna) şase bağlantısı da önemli bunları yapınca olmaması imkansız.
 
Kond 1 ile 4.7 nf anlamisim duzelteyim hemen. Bu arada direncin şase olmayan yolu kesilecek degil mi?
 
Hayır potansiyometrenin şasesi kartın şasesine bağlanacak, 1nolu bacağın kondansatör (1nf dediğiniz) bacağıyla bağlantısı kesilecek, yine 1 nolu bacağın 10k direncin bağlantı noktasından daha ilerisinden (4558in bacaklarına yakın yerden) kesilecek, potansın orta (çıkış) ucuna 1uf (varsa 2.2 veya 3.3uf daha iyi olur) kondansatör, kondansatörün diğer ucu 1nolu bacağa (bacağa başka hiçbir bağlantı olmamalı!), bahsettiğiniz direnç bağlı kalabilir.
 
Olmadi ustam. Sonra da duz bagladim. Her sey icin tesekkur ederim. Allah razi olsun.
 
Entegre üzerindeki lehim kalıntısı o anda çalışma esnasında üstüne düşmüştü. Onu almıştım zaten. Tekrar foto yüklerim Bülent abi. Bugün tekrar uğrasırım. Bu arada şase ve artı ucunu devreye direkt verdiğimizde ses iyi çıkıyor bir sorun yok. Bugün Potansiyometre ile giriş soketlerini değiştireceğim.
Tekrar dönerim.
Böyle ses iyi çıkıyorsa böyle bağlayın araya sadece 1uF kondansatörü seri bağlayın ses açma kısmayıda pc'den yaparsınız.
 
Bu arada Sn. Ustalarım bu amfi devrelerinde şase gnd toprak olayını anlatır mısınız? Bazıları şase, gnd -, nötr aynı şey bazıları şase Şebeke topraklamasına baglanırsa gnd olur diyor. Ses sistemlerinde şase her zaman topraklama ile birleştirilmeli midir? Bizim amfide şebeke topraklaması cihaza lehimle tutturulmuştu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,833
Mesajlar
920,851
Kullanıcılar
450,929
Son üye
tuanayildiz

Yeni konular

Geri
Üst