Amfiden ses az geliyor

Buyur Bulent abi.
 

Ekli dosyalar

  • 20161231_155423.jpg
    240.5 KB · Görüntüleme: 12
biri hayır için 2.1 hoporlör yollasın o gıcık gitar anfisi ile uğraşmasın pcnin ses kartını yakabilir stereo jack'ın sağ kanalı kısa devre oluyor mono jack takınca pcde...
Bu gondermis oldugunu biliyorum anfi giris mono demek istedim bilgi verdim. Kimseden bisey istedigimiz yok parayla da alakasi yok. Calismayan bir cihazi calisir hale getirmek icin elimizden geleni yapariz. Bu sekilde uslup kullanmazsan sevinirim.
 
Serkan ustam mono jaki preanfiden ayiririz demekle yollarini kesmemizi anlatmaya calistin galiba. Oyle anlayarak devam ediyorum. Mono jakin artisindan bir kablo aliyorum potasa giriyorum potastan cikip lm1875 1 nolu bacagina giriyorum. Ayni zamanda potasin bir bacagina sase bagliyorum. Mono jakin artisindan bir tane alip entegre onundeki kutupsuz kond. mi giriyorum yoksa kutuplu kond. var ona mi giriyorum? Yazdiklarindan potasin preanfiden ayrilmasina gerek olmadigini anliyorum. Dogru mu ustam?
 

Ekli dosyalar

  • 589f99a21e2d851060db81896807a3dd.jpg
    18.3 KB · Görüntüleme: 10
Evet yollari keseriz. Mono soketten arti ucu potun yesil ucuna digeri saseye mavi ucuda anfinin giris ucuna. Anfinizde kullanilan giriste hangi kondansator kullanilmis bilmiyorum. 1 nolu uca seri girilen kondansatore gireceksiniz.
 
Giristeki bu kondansator cok onemli. Dc filtre saglar. Eger giristen dc gelirse anfiyi ve hoparloru korur. Arti baska ozellikleride var ac geciren frekans filtre ozelligi.

Soyledigim sekilde baglanti yaptiginizda ses yine duserse sorun bu kondansatorde olabilir o zaman ogrenmis oluruz.
 
1 nolu bacaga seri baglanan kond. 2A102j kutupsuz kondansitor ustam. Bu arada kullandigim potansiyometrenin devredeki yollarini keseyim mi? Şaseyi de bir onceki mesajimizda bahsettigimiz direncin ucundan alacagim.
 
Potu devreden sokup uclari yukari donuk sekilde saseye tutturabiliriz diye dusunuyorum. Potu sokup bacaklari yukari bakacak sekilde 180 derece dondurup tekrar saseye vidalanabilir. Baski devreyi hatlara filan zarar vermemek yerinde olur diye dusunuyorum. Ileri gunlerde yine preanfi kullanilma gerekirse yada tamir edilmek istenirse diye dusundum.

Sesin artisini direncten verilebilir ama dedigim gibi kondansatorun onunden vermekte fayda var dc bloke edici bir ozelligi vardir. Ama siz direncten kullanmak isterseniz kullanabilirsiniz.

Pc de degilim olsaydim sema cizecektim ama siz zaten baya yol aldiniz dusuncesindeyim.
 
Islemleri yaptim ses kisik geliyor potun yollarini kesmedim ondan olabilir mi? Bu arada hem pot cikisi entegrenin 1 nolu ucuna gidiyor hem de soket arti cikisi kondansitorun girisine baglaniyor.
 
Hocam,

Potu devreden ayirmak lazim. Potun bagli oldugu devre kisa devre olabilir. Umarim pot saglamdir.

Birde eger kondansator den sonra seri direnc varsa onun bir ucunu sokmek lazim yani anfinin girisini preanfiden ayirmak lazim. En olmadi direnc girisinden baglayacaksaniz kondansatorun bir ucunu devre kartindan ayiriniz. Sinyal o taraftan geri gitmesin.
 
Seri bagli kondansitorden sonra direnc yok ustam. Ses su anda yuksek geliyor. Ama hoparlor vinlama var. Potasin yollarini kestikten sonra bunlar oldu. Hangi parca arizali acaba?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…