Amfiden ses az geliyor

geçmiş olsun...
 
Suleyman abi dediginizi anladim. Zaten cihaz en basta belli seviyede ses veriyordu. Ses kisikti ama. Cepte ve laptopta ses cok dusuk geliyordu pc ' de hic gelmiyordu. Kondansitorleri degistirmistim ses tamamiyle gitti. Muhtemel taktigim kondansitorlerin bir veya bir kacinda sorun vardi. Tabi bunlari yaptigimda siz daha konuya mudahele etmemistiniz. Dediklerinizi toparlarsak yani başa donersek fetler arizali.Bu fetleri antepe sordum bulamadim. Muadillerini buldum onlari soracagim temin edebilirsem takarim.
 
Suleyman abi kond. degistirdim ses cok az geliyor. Soyle bir sey yaptim. Cihaz calisiyorken mosfetlerin bacaklarini olceyim dedim. Problari degdirdigim anda hafiften ses yukselir gibi oluyordu. Bir de bir mosfetin bacaginda 17 V gordum diger 2 mosfette ayni bacaklarda bu gerilim yok. Mosfetlerin ucu de ayni.
Bu arada mofset ile ka3403 entegrenin cevresinde problarla dolasirken bir yer de kisa devre mi oldu ne olduysa ses cok yuksek geldi o cevrede soguk lehim suphesi uyandi lehimden gecirdim ama sonuc degismedi.
 
Son düzenleme:
Hocam selamlar,

Konunuza çok vakıf ve yardımcı olamadım. Şimdi bu anfinin entegresi nedir ?

Şöyle bir deneme yapsak ?

Anfinin entegresini söyleyin preanfi katını atlayarak ses sinyalini anfi entegresinin ilgili bacağına direkt girsek ve sesi almaya çalışsak ?

Hatırlarmısınız sizin elinizde dijital kontrollü bir home teather ses sistemi vardı kumandasımı yoktu sesi hep kısıktamı açılıyordu öyle bişey , o cihazın içindeki ses kontrol entegresini bypass etmiştik bunun gibi düşünüyorum.

Sorun preanfide ise biz anfi katına direkt ses sinyalini verirsek anfi düzgün çalışıyor ise anlayacağızki sorun preanfi katında. yok çalışmaz ise sorun anfi katında?

Yanlışmı düşünüyorum...

Saygılar.
 
Vallahi tam aklimdan gecen buydu. Aslinda mosfet icin bunu dusundum nihayetinde bir transistor ve de anahtarlama mantigiyla calisiyor. Ama nihayetinde bu hususta emin degildim.
Nasil derseniz oyle olsun. Sogutucuya bagli entegre lm1875 diger entegremiz de KA3403. Bir de rc4558 op amp var.
 
Son düzenleme:
Evet Serkan ustam ne yapiyoruz simdi top sende?
 
Hocam bu entegre sizinle ozelden konustugumuz entegre degilmi.

Simdi testimiz soyle olacak. Entegrenin uygulama semasi asagidaki gibi. Sizin yapmaniz gereken entegrenin sol bastan 1. Bacagini tesbit etmeniz. Bu bacak ses giris ucu. Birde tesbit etmeniz gereken toprak sekli ile isaretlenmis yerler var oralari tesbit etmeniz gerekiyor. Sesi bu iki uca verecegiz. Ses kaynagi olarak cep telefonu yada pc kullanabilirsiniz.

Entegreye ses kaynagini bagladiginizda cihazlari acmadan once ses kaynagindan bir muzik acin sonra kaynagin sesini sonuna kadar kisin. Sonra anfiyi acin. Sonra ses kaynaginin sesini kademe.kademe acin. Sonucu izleyin.

Baglantiyi eski bir kulaklik kablosu ile yapabilirsiniz. Kulaklik kismini kesip iki ucu ayirin. Bir merkezden gelen + uc bide disindan orgu seklinde gelen - uc vardir. + ucu entegrenin 1 nolu bacagina - ucu devre semasinda toprak olarak gosterilen yere girmelisiniz. Bunu nasil tesbit edicem derseniz en kolay yolu 1 nolu bacagin hemen girisinde bir direnc var. Bir ucu 1 nolu bacaga diger ucu topraga gidiyor. Ses sinyalini bu direncin iki ucuna girebilirsiniz.

Kolay gelsin.

x5ncDudB3MCLMtPo6iYwQRK_N8E54uPSNgOsrCgSzQvaRtxggC.png
 
Bu arada sunu soyleyeyim eger siz bu anfiye bir gitar yada mikrofon baglamayacaksaniz preanfi kati gerekli degildir.

Siz oncelikle ses alin duzgun sekilde sonra preanfi konusuna geliriz.

Tekrar kolay gelsin.
 
Ustadim ozelden konustugumuz entegre lm1875 sogucuya bagli. Sizin son mesajinizda bahsettiginiz entegre.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,833
Mesajlar
920,855
Kullanıcılar
450,929
Son üye
tuanayildiz

Yeni konular

Geri
Üst