Amfiden ses az geliyor

Seste bozulma kirilmalar var
 
Hocam,

Sesteki bozulma nasil acaba? Bir cok neden olabilir. Soyle sorayim

Daha once kablo baglantisi ile yaptiginizda bu ses yoktu degilmi?

Yok ise sorun baglantilarda.

1 soket baglantisinda tam temas yoksa vinnlama olur
2 bagladiginiz pc nin olusturdugu paraziti duyuyor olabilirsiniz. Grounding cok onemlidir. Eger boyleyse ses kaynaginizi degistirin mesela cep telefonu yada pilli radyo ile deneyin yani sebeke paraziti olmayan batarya ile calisan bir ses kaynagi kullanin.
3 yapilan kablo baglantisi trafo baglantisi yanindan geciyorsa 50 hz parazit aliyordur olabilir
4 kulaklik kablosu yani pc ye giden kabloda kopukluk varsa vinilti yapar

Soketi sok tak yaparken deneyin bu vinilti kesiliyormu ?

Bir yöntem daha var. Anfi baglantisini pc ye yapmayin kulaklik kablosunun ucundaki pinleri kisa devre yapin. Anfiyi calisir halde yapin. Duydugunuz vinilti kesiliyorsa sorun giris empedansi yuksek parasit topluyor demektir.

Bir bunlari cevaplayin bekliyorum sonuca gore bakalim.
 
Daha once kablo baglantisinda ilk etapta sorun vardi kablodan oldugunu sandim biraz oynadim duzeldi. Ama baska saglam kablo da onunla da simdi deniyorum seste bozulma var.
Soketle baya bir oynadim duzelir gibi oldu ama soketi olcu aletiyle olcuyorum sorun gozukmuyor. Olmazsa soketi degistirip deneyeyim. Pc de degil telde deniyorum. Anfi calisirken kisa devre yapiyorum sorun devam ediyor. Arap sacina dondu.
 
Giriside kisa devre yaptiginiz halde parazit varsa sorun baska yerde.

Peki yaptiginiz baglantiyi anfinin 1. Bacagindaki direncten sokerek tekrar deneyin. Parazit devam ederse sorun devrede etmezse sorun baglantilarda.

Potansiyometrenin sasesinde ayri bir kablo varmiydi eger var ise ve bunuda soktuyseniz parazit buradan geliyor olabilir.
 
Serkan ustam sorun tam olarak netlesti. Giristeki soketi takarkennbiraz hassas davrandim parazit gitti. Donustuucu aparatta biraz sorun vardi. Onu halettim parazit gitti simdi soyle bir sorun var. Belirli bir miktar muzik caldiktan sonra seste yavaslama duraksama hatta muzikte ne oldugu belirsiz sesler cikiyor. Sarkida ne soyledigini secemiyorsun. Muzik sozler birbirine giriyor ayni zamanda ses azalip karmakarisik bir hal aliyor. Parazit yok ama.
 
Hocam böyle bir sorun anfiden kaynaklanacağını sanmıyorum. Seste yavaşlama olmaz. Anfi analog bir devredir girişteki bilgi sinyal ne ise çıkışta odur. Parazitlenme ses boğuklaşma kısılma çat pat siye ses çıkarsa anlarımda seste yavaşlama gibi bir durum hiç rastlamadım.

Isınma var mı? Belki sorununuz anfi üzerindeki kapasitörlerde olabilir ama emin olamıyorum.

Entegrenin besleme voltajı nedir kaç volt ile besliyorsunuz entegrede veya yan elemanlarda ısınma var mı?
 
Cat pat diye ses de var ustam. Bogulma kisilma da var. Isinma felan yok ustam. Entegre beslenme voltajini olceyim.
 
Çat pat veya boğulma varsa hayra alamet değil. Entegre bozuk yada kondansatörlerde sorun olabilir. Entegre orjinal olmayabilir. Besleme voltajı yüksek olabilir.
 
Hocam hayırlı pazarlar, resmini beğenmedim gündüz iyi aydınlatılmış vaziyette dedim yapay ışkla değil :), belirttiğim yerleri kontrol et tinerle temizle iş bitince.
20161231_155423.jpg 20161231_155423.jpg entegre üzerindeki nedir hala duruyor mu ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,833
Mesajlar
920,855
Kullanıcılar
450,929
Son üye
tuanayildiz

Yeni konular

Geri
Üst