Amfiden ses az geliyor

Ustadim dediginizi yaptim ses yuksek geliyor. Ama muzik yokken hoparlorden ses( vinlama) geliyor. Muzik varken o ses duyulmuyor ve seste bozulma yok. Son durum nedir simdi? Serkan ustam esime sordum normalde muzik yokken o vinlama sesi geliyormus.
 
Son düzenleme:
Ustam duzelteyim vinlama sesi cok rahatsiz ediyor muzigi actigimizda duzelmiyor.
 
Kablolarda sorun vardi galiba. Bir daha bagladim biraz oynayinca duzeldi
 
Hadi gecmis olsun hocam. Anfi kati duzgun calisiyor gorunuyor.

Yani anladigim anfi katiniz düzgün calisiyor. Seste parazit yok su an.

Sorun preanfi kati sorunlu gorunuyor.

Aslinda kontrol edilecek cok sey var. Cihazi incelemedim ama giristen itibaren konnektorde kisa devre olabilir ses acma kapama potansiyometresi bozuk olabilir preanfi bozuk olabilir. Varsa ton kontrol de bozukluk olabilir. Tek tek incelemek lazim.

Cihaz tek giris olarakmi kullanilacak ? Dilerseniz tek giris olarak preanfiyi iptal edip duz calistirilabilir veya preanfideki sorun tesbit edilip gidererek cozume gidebiliriz.
 
Ustam soyle soyleyeyim potasi degistirdim sorun duzelmedi giriste de kisa devre yok ben clean volume yaninda 2 tane mosfet var onlardan supheleniyoru o da antepte yok zaten. Tek giris olarak nasil ayarlayabiliriz sadece pc den ses gelsin yeter.
Bu arada jakin girdigi yerde sadece şase degiyor ama arti ucu degmiyorsa ses cok kisik gelir mi?
 
Yazınızı ilk başından beri takip ediyorum ve aklıma ilk gelen giriş jakı ve gain potansı oldu ama siz kontrol etmişsinizdir diye yazmaya gerek duymadım. Şimdi gelelim kontrollara;
kontrolları ohmmetre ile yapabilirsiniz, giriş jakının şasesine - prop ucunu artısına + prop ucunu dokundurup çekip ses durumuna bakalım eğer cızırtılı da olsa ses geliyorsa sorun jaktadır yok farketmediyse gain potansının toprak ucuyla orta uca uygulayıp yine kontrol edelim ses burada yüksek çıkıyorsa birde toprakla diğer ucu deneyelim düşükse potans yanmıştır şeması olmadan afaki söyleyeceklerim bu kadar umarım yardımcı olmuşumdur.
 
. Tek giris olarak nasil ayarlayabiliriz sadece pc den ses gelsin yeter.
Bu arada jakin girdigi yerde sadece şase degiyor ama arti ucu degmiyorsa ses cok kisik gelir mi?

Ses girisinde bazen sadece sase bagli oldugunda afinin kazanci cok yuksek ise cok kisikta olsa sesi duyabilirsiniz. Benim tecrubemde bunu gormustum..

Bu anfiyivtek giris olarak nasil yapariz soyle yapariz.

Cihazin girisindeki ses giris soketini preanfiden ayiririz. Stereo ise sag sol ve sase olacak. Bunlardn birer kablo ile once bir potansiyometreye gireriz bu bizin ses kontrolu saglamamizi saglayacak. Potansiyometreden cikinca anfi entegresinin girisine baglayacagiz. Stereo ise iki entegre olmali. Stereo soketten iki artiyi bu entegrenin 1 nolu bacaginin onunde bulunan direnc ve kondansator var bu kondansatorun girisine vermeliyiz. Saseyide toprak olarak bagli yere baglamaliyiz.

Bu sekilde hem ses kontrolu saglamis oluruz hemde anfiyi sadece anfi olarak kullanmis oluruz.

Su an sehir disindayim internet baglantim kisitli anfinizi biraz inceleyeyim cok fonksiyonel ozellikleri varmi bilmiyorum mesela bas tiz eko kontrolu varmi cok kanal girisi yani mikser varmi bilmiyorum. Sizin icin bu fonksiyonlar gerek yok ise yukaridaki sekilde baglayip sadece anfi fonksiyonunu yerine getirecek sekilde sadelestirilebilir.

Ayrica bulamadiginiz malzeme oldugunda bende buradan bakabilirim varsa kargo yada posta ile size ulastirabilirim hocam.

Kolay gelsin.
 
Serkan ustam ses girisi streo degil mono. Yani bir arti bir de eksi var. Mono jaki ayirmaya gerek var mi? Potansiyometreyi kart uzerindekilerden birini kullanacagiz degil mi?
 
4. sf da resimler net gündüz iyi aydınlatılmış yerde yine resim çekersen Doğan Hocam sonuç böyle güzel olur, arkasını da rica edelim.
 
biri hayır için 2.1 hoporlör yollasın o gıcık gitar anfisi ile uğraşmasın pcnin ses kartını yakabilir stereo jack'ın sağ kanalı kısa devre oluyor mono jack takınca pcde...
TDA2002-19.png
 

Forum istatistikleri

Konular
128,833
Mesajlar
920,851
Kullanıcılar
450,929
Son üye
tuanayildiz

Yeni konular

Geri
Üst