Amper ile sigorta hesaplamasi nasil

cozev

Üye
Katılım
3 Ocak 2016
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
38
Amper ölçümü yaptığımda farz başı L1=38
L2=54
L3=56
Amper çekiyor arkadaşlar bu amper değerleri üzerinde sigorta amperaji nasıl hesaplanıyor yani bu sonuçları direk 3 ile carpsam dogru mu olur
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Yönetmelikler ne diyor bilmiyorum ama bu akımların biraz daha üzerinde sigorta kullanmak gerek. 3 misli bir akım değerinde sigorta çok gibi geliyor bana.
 
Yönetmelikler ne diyor bilmiyorum ama bu akımların biraz daha üzerinde sigorta kullanmak gerek. 3 misli bir akım değerinde sigorta çok gibi geliyor bana.

Hocam Sayaç girişinde 160 A kompakt salter var sayaç cikisinda 80 A k- otomat var amperleri tek tek ölçüm yaptığımda sigorta yetersiz geldi zaten aşırı isinmisti
 
bu kompakt bir makinaya ait olcum mudur
yoksa bir apartmanin aA ölçüm degeri midir
ilk olarak sigorta yerine L1 fazin duşuk olma sebebi arastirilmalidir
 
fazlardaki cekilen amperlerin belli..dengesiz yuklenme trifaze sistemlerde zaten kacinilmazdir..en yuksek akim ceken faz hattindaki akim degeri, sizin sigorta degerinizi belirler..80 amper, sizin degerlerinize gore olmasi gereken sigorta degeridir;ki dogrusu da uygulamada yapilmis zaten.
 
Son düzenleme:
Amper ile sigorta hesaplamasi diye bir sey yok kardesim..fazlar arasindaki cekilen amperlerin belli..dengesiz yuklenme trifaze sistemlerde zaten kacinilmazdir..en yuksek akim ceken faz hattindaki akim degeri, sizin sigorta degerinizi belirler..80 amper, sizin degerlerinize gore olmasi gereken sigorta degeridir;ki dogrusu da uygulamada yapilmis zaten.
Teşekkürler kardeşim bilgi için ayrıca sigorta neden aşırı ısınır
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,249
Mesajlar
924,667
Kullanıcılar
451,645
Son üye
lorddex

Yeni konular

Geri
Üst