Anakart Çalışmıyor

Arkadaşlar merhaba,

pcyi bir türlü çalıştıramadım. Power değiştirdim, çalışan power ile baktım ama bir türlü çalışmadı. Yardımcı olabilir misiniz?
Kasa power düğmesi takılı değil anakart üzerinde taktık denedim ama yine tepki yok, kontrol kalemi ile denedim yine tepki yok. Nereye bakabilirim.

image-1769674472401.webp

Ekli dosyalar

• 5d33cf60-7463-4cf0-8720-a09531e0033d.webp
    5d33cf60-7463-4cf0-8720-a09531e0033d.webp
    91.3 KB · Görüntüleme: 10
Power düğmesini anakart üzerinden mi kısa devre ediyorsunuz

güzel insan, çalışan powerı anakarta taktığınızda, anakartın üzerinde bir kırmızı led yanması lazım. bu durum anakarta elektrik gittiğini gösterir. haydi belki led yoktur diyelim. sağ alt köşede pinler var. yanında minik minik harfler vardır. pwr yazan kasadan gelen tetik uçlarıdır. köprülerseniz/ kısa devre ederseniz/ devreyi kapatırsanız, yani kasadan gelen düğmeden gibi uyarım verirseniz, anakartınızın çalışması gerekir. eğer çalışmıyorsa kartta bir elektrik iletim sorunu vardır. @Muhsin Kamer ustamız bilgisi doğrultusunda daha çok şey söyleyecektir.

Yeşil ve siyahı köprüleyip hangi voltajların çıktığını kontrol etmelisiniz ilk önce .
https://320volt.com/pc-guc-kaynagi-konnektor-kablo-voltaj-bilgileri/#google_vignette
Yeşil ve sarı köprü sonucunda 5V çıkış veriyor.

Anakart bilgisayarcıya gidecek
@paskomya üstat

Kontrol kalemi ile anakart tamir etmesini bilmiyorum.
Buradan yönlendirme ile tamir olmaz.
Doğrudur tamir etmenizi beklemiyorum sadece. değer alamadık hiçbir yerden doğru pencereden bakabilmek için ustalardan yardım talep ediyorum. Yardımcı olan arkadaşlara da çok teşekkür ederim.

Sizlere gerçekten yardım etmek isterim.

Elektronik bilginiz eksik. Ölçü aletleriniz yok.
Sizler, bizlere yardımcı olun ki, onarımda mesafe alınsın.
Anakartı elektronikte uzman bilgisayarcıya gönderin. (format atana değil)
Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Yeşil ve sarı köprü sonucunda 5V çıkış veriyor.

Doğrudur tamir etmenizi beklemiyorum sadece. değer alamadık hiçbir yerden doğru pencereden bakabilmek için ustalardan yardım talep ediyorum. Yardımcı olan arkadaşlara da çok teşekkür ederim.
Kendi başınıza birşeyler yapacaksanız paylaştığım linki okuyun ilk önce .

Merhaba. En başta a- anakart, b- işlemci (CPU) ve c- RAM çalışır veya sağlam durumda olmalıdır, bunlardan herhangi birisi bozuksa PC startı (POST) kesinlikle başlatılamaz. Resimlerdeki anakartınız ikinci el (çıkma) bir PC anakartı ise ilk start (POST) işlemi bazen oldukça zor olabilir. Bunun temel nedenleri;

1- RAM port yuvaları aşırı aşınmış, boşluklu olursa RAM/RAM'ler porta tam temas edip işlemci- RAM - ekran kartı bütünlüğü sağlanmadığında POST işlemi başlatılamaz.

2- Anakartın altından PC kasasına montaj deliklerinin çevresinde lehimli çok küçük lehim topları çok aşırı ezilmişse alttan şaseyi alıp POST işlemi yine başlatılamaz. Anakartı kasadan çıkarıp tam delik merkezleriyle monte edip yeniden (sıfırdan PC kasası toplar gibi) takmakla POST işlemi başlatılabilir.

3- PC PSU'sunun DC besleme çıkışlarından herhangi birisinde sıkıntı varsa start işlemi yine başlatılamaz. Bu nedenle elinizde yedek 2. bir PSU varsa onunla da bu kötü ihtimali düşünüp çalıştırmayı deneyin.

4- Resimlerdeki anakartın BIOS pili anakartın BIOS soketinde takılı değildir, elinizde 3 volt BIOS pili yedek olarak varsa onu da mutlaka takın. İlk çalıştırmada değil sürekli hafızaya alınması gereken ilk çalıştırma bilgileri için BIOS pili ilk çalıştırmalarda tarih, saat, vb. bilgisi, ilk nereden başlatılacağı bilgisi için, vb. mutlaka gereklidir. Kolay gelsin.
Arkadaşlar merhaba,

pcyi bir türlü çalıştıramadım. Power değiştirdim, çalışan power ile baktım ama bir türlü çalışmadı. Yardımcı olabilir misiniz?
Kasa power düğmesi takılı değil anakart üzerinde taktık denedim ama yine tepki yok, kontrol kalemi ile denedim yine tepki yok. Nereye bakabilirim.

Ekli dosyayı görüntüle 120524

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,234
Son üye
Osman Dere

Yeni konular

Geri