abdullah eraslan
Üye
ayrıca teşekkür ederim gundoganfa
yani hız kontrolü yapmak için pıd de mi bilmem gerekiyor?
Rica ederim Abduhhal eraslan.ayrıca teşekkür ederim gundoganfa
Merhaba arkadaşlar bende s7 1200 delta servo motor var.plc de analog çıkış var ama motor kontrolünde ne görev alıyor anlayamadım?
Bu şekilde bir kontrol yöntemi pratikte mümkün değil. Analog sinyaller ortam şartlarından etkilenirler ve sürekli olarak belli bir oranda sapma görünür. Bahsettiğiniz yöntem Pulse Train dir. Bu da analog değil dijital sinyaldir.Evet.Şöyle söyliyim mesela 10 bitlik olsun bu 1024 adım yapar siz bunu servo motor için gerekli yazılım ile uyarlayarak moturun açısını dolayısıyla pozisyon kontrolünü gerçekleştirebilirsiniz.
Bunun dışında devir kontrolü de gerçekleştirebilir diye düşünüyorum.
Analog çıkış genel olarak hız referansı verilmesi için kullanılır. Sürücüye hız referansı vererek enkoder geri bildirimi alıp pozisyon kontrol yapabilirsiniz. Bu durumda pozisyona yaklaşıldıkça analog kısılır. Bu da PI veya PID kontrole döner. S7 1200-1500 Teknoloji blokları ile analog çıkış kullanamazsınız. Opsiyonel Easy Motion Control kullanarak analog ya da diğer arayüzleri kullanabilirsiniz.
Bu şekilde bir kontrol yöntemi pratikte mümkün değil. Analog sinyaller ortam şartlarından etkilenirler ve sürekli olarak belli bir oranda sapma görünür. Bahsettiğiniz yöntem Pulse Train dir. Bu da analog değil dijital sinyaldir.