Analog çıkışla motor sürme

Elimkonun güzel kontyrol cihazları bulunmaktadır sitesine girip inceleyebilirsiniz .

arkadaşlar ben s7200 le anolog çıkış programı (örnek program istiyorumm kim yardımcı olabilir bana acaba

Merhaba,
PLC ve analog giriş modülü ile gelen 4-20mA analog sinyaliniz plc içerisinde örneğin rakamsal veri olarak gözükür.Siz basit bir karşılaştırma komutu kullanarak şu rakamdan büyük olduğunda çıkış ver yada şu rakamlar arasında çıkış ver gibi karşılaştırmalar yaparak kolaylıkla yapabilirsiniz.

4-20 ma analog çıkış veren bir sensörümüzün çıkış değerleri:
örneğin 7 ma olduğunda röle 1'i
17 ma olduğunda da röle 2'yi çektirterek gerekli otomasyonu yapmak istiyorum.

Bunun için nasıl bir alet kullanmalıyım.

bir önerım olacak yanlız biranşinizi tam olarak bılmem lazım :)kusura bakmayın elektronikte basit ADC entegrelerı var bunlarla yapabılırsınız mesela 10 basamaklı led surucu dıye bıldığımız vumetre entegresı girişine 0-10 volt girecek çıkışı istedığımız kademeden optokublor lerle her turlu cihazı çalıştırabılırız optotriyak kullanırsak AC motor veya 220 alıcıları kontrol edebılırız şema ıstemeyın :)

akım trans miteri kullanarak elimko e 200 sayısal kontrol cihazıyla bu işi rahat yaparsın..ama benim sana taviyem plc ile yap..elimko cihazında 2 kontak var çünki

ordel kullan kardeşim. ac serisi kontrol cihazları. bunlar çok sağlan ve güvenilir cihazlar. 2 tane rölesi var.

yapman gereken plc de bu analog degeri okutacaksın.

sonra senin isteğin akım degerlerine denk gelen sayıyı bulacaksın

ve plc üzerinden karşılaştırma kontağı ile ilgili değerler için çıkış vereceksin.

kolay gelsin

Forum istatistikleri

Konular
130,068
Kullanıcılar
453,054
Son üye
SYNthX

Yeni konular

Geri