Analog çıkışla motor sürme

navajo

Üye
Katılım
27 Ara 2006
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
40
4-20 ma analog çıkış veren bir sensörümüzün çıkış değerleri:
örneğin 7 ma olduğunda röle 1'i
17 ma olduğunda da röle 2'yi çektirterek gerekli otomasyonu yapmak istiyorum.

Bunun için nasıl bir alet kullanmalıyım.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
PİC ile analog sinyali okuyup sinyalin büyüklüğüne göre bir çok çıkış alabilirsiniz.
 
Biraz daha endüstriyel bir çözüm yokmudur? Bunun için hazır satılan elemanlar var mı
 
birçok firmada var. en son elimkonun trasmitterini kullanmıştım. yanlış hatırlamıyorsam 2 adet alarm çıkışı vardı. motorunu sürecek sürücüyle de bu işlemi parametreleri ayarlayarak yapabilirsin diye tahmin ediyorum. ya da siemensin s7200ü var, diğer markaların da küçük plc'leri var. onlarla da yapabilirsin.
 
delta ss plc ve analog modülü işini görür...örnek analog uygulamaları web sitesinde var.
 
sayın sefkcl ben de şu cihazı inceliyordum:
http://www.emarelektronik.com.tr/PDF/EMKO/ESMxx50/ESM9950_trk_V08.0.1.pdf

Bu cihazda da senin verdiğin linkteki cihazda da analog giriş değerlerine karşılık 2 tane röle çıkışını set edebiliyoruz yalnız şunu merak ettim.Bu cihazlarda belli bir aralığı set edebiliyormuyuz acaba.Mesela 4-20 ma analog giriş için,giriş değeri 4-7 ma arasındaysa röle 1 çeksin,17 ma'den büyükse röle 2 çeksin gibi.
 
Kardeş eğer sinyalin 4 mA in altına düşmeyecekse 7 mA den küçük değerlerde röle 1 çekecek ve 17 mA den büyük değerlerde röle 2 çekecek şekilde elimko E-70 i ayarlayabilirsin. rL1 veya rL2 kontaklarını normalde açık veya kapalı olarak ayarlayabilirsin. set1 değerini (rL1 i çektirir) 18,75 (7 mA e denk gelir) e ayarlarsın giriş akımı 7mA i geçince rL1 rölesi çeker. set2 değerini (rL2 i çektirir) 81.25 e ayarlarsan rl2 17 mA i geçince RL2 rölesi çeker. Dediğim gibi kontakları normalde kapalı ya da açık olarak ayarlayabilirsin. konfigürasyon konusunda daha detaylı bilgi verebilirim.
 
en ekonomik çözüm emko esm4430 dur.bu cihazda biri ssr çıkış olmak üzere tam 3 set değeri vardır.her çıkış ayrı ayrı konfigre edilebilir.sadece 4-20 değil 0-20mA 0-10v gibi bütün standart giriş tiplerini destekler.

www.maxelelektrik.com
 
Bu ESM-4430 telemekanik softstarterin(Altistart 48) COM-AO1(softstarterin ampermetre çıkış uçları) bağlamak istiyorum.Ampermetre olarak kullanmak için.Yalnız parametrelerini giremedim Uğraştım ama olmadı.aranızda varmı böle bişi deniyen veya bilen.Yardımcı olursanız sevinirim
 

Forum istatistikleri

Konular
129,550
Mesajlar
927,845
Kullanıcılar
452,166
Son üye
özgür çetin14

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst