Android açık kaynak olmaktan çıkıyor mu?

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,242
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Google'ın Android departmanında yazılım mühendisi olarak görev alan, sektörün önde gelen geliştiricilerinden Jean-Baptiste Queru'dantüm mobil dünyayı son derece yakından ilgilendiren kritik bir açıklama geldi.

Slashdot'ta yer alan habere göre Android işletim sistemi açık-kaynak olma niteliği yitirmiş durumda. Android takipçilerinin bileceği gibi mobil dünyanın bu en popüler işletim sistemi, doğası gereği kaynak kodlarını yayımlamak durumunda. Ki zaten ilk sürümlerinde de aksatmadan gerçekleştirdiği bir şeydi bu. Ta ki 3.x sürüm numarası ile gelen ve tabletleri hedef alan Honeycomb kodlu versiyonuna değin…
Android 3.2'nin çıkması ertesinde herkesi şaşırtan bir karara imza atarak kaynak kodlarını yayımlamayan Google aynı tutumunu şimdi de, geçtiğimiz günlerde tanıttığı 4.0 'Ice Cream Sandwich' sürümünde sürdürüyor. Honeycomb'u 'kendine saklaması' ertesinde konuyla ilgili açıklamasında 'söz, bir sonraki sürümün kaynak kodlarını yayımlayacağız' diyen Google cephesinden şimdiye kadar herhangi bir hareketlenme gelmiş değil.
Jean-Baptiste Queru'nun kendisine yöneltilen 'yayınlayacak mısınız?' sorusuna verdiği cevap ise net biçimde olmasa da olumsuzlayan türden. Şöyle ki, Queru konuyla ilgili yorumsuz kalmayı yeğliyor ve 'şimdilik bu konuda söyleyecek birşey yok' demekle yetiniyor.
Başlığı azıcık değiştirip yeniden soralım: Zaten yarı açık bir kaynak olan Android acaba artık tamamen mi kapanıyor?

Laf aramızda başlık böyle olsaymış daha iyi olurmuş hani. :)

Alıntıdır kaynak: PC Labs
 

Forum istatistikleri

Konular
129,186
Mesajlar
924,030
Kullanıcılar
451,548
Son üye
ali0916

Yeni konular

Geri
Üst