Anfi Devresi Yardım !!!!

sercanb

Üye
Merhaba arkadaşlar Anfi devresi lazım 1 Adet hoparlör var bunu direk bağlayınca jack la taktığım yerin şiddetine göre ses geliyor buda çok kısık geliyor....
Nasıl bir anfi lazım ne yapmalıyım ?
8 15W hoparlör resimler:
DSC03173_00000.jpg

DSC03175_00000.jpg

Resımlerde bunlar yardımlarınızı beklıyorum...

amfi devresi bilmemde bilgisayara takıyorsan tabiki direk ses gelmez bilgisayar hoparlörü varsa bide üstünde kulaklık çıkışı varsa
jack ı oraya tak jack yoksa hoparlör ü aç içerden çıkış al yada ucuz veya eski hoparlör varsa onun devresini al kullan

Her pc hoperörünün devesi sizce yeter mi bu hoparlöre ?

çok kısık geliyor.... dedim zaten ben bu hoparlorden ıyı ses geleceğini düşünüyorum ayrıca eskı pc hoparlorunun devresıne bagladım ve cok kısık ses aldım degısen bırsey yok... Bana devre lazım

çok kısık geliyor.... dedim zaten ben bu hoparlorden ıyı ses geleceğini düşünüyorum ayrıca eskı pc hoparlorunun devresıne bagladım ve cok kısık ses aldım degısen bırsey yok... Bana devre lazım
okadarda kötü olmaması lazım ben kulaklık çıkışından müzik seti hoparlörüne bağlıyorum bayağıda ses alıyorum siz yanlış bir bağlantı filanmı yaptınız acaba

bakın benım hoparlorum 8 Ω 15W bagladım devredekı hoparlor 8 Ω 4W sizce çokmu anormal bir şey ? Bu arada doğru bagladım buda olması gereken devre

1452453_685748464800432_1300242338_n.jpg

bakın benım hoparlorum 8 Ω 15W bagladım devredekı hoparlor 8 Ω 4W sizce çokmu anormal bir şey ? Bu arada doğru bagladım buda olması gereken devre

Ekli dosyayı görüntüle 17065
resimden pek birşey anlaşılmıyor çok küçük kablo yerlerini değiştirdinizmi birde mono jack mı kullandınız stereo jack mı kullandınız stereo jack kullandıysanız kablonun tekini jack ın dışındaki iki çıkışa bağla bu arada hoparlör bir tanemiydi

bu hazır bir devre hoperlor 1 tane evet mona jack ayrıca devre bıtıyor deldım flan sadece lehımlerı kaldı yarın calısıp calısmadıgnı soylerım vıdeo cekerım...

Ekli dosyayı görüntüle 17065

Merhaba.Bakın,bu amfi devresi şemasına göre de stereo (R,L) iki girişle sesin girilmesinden sonra, ya uygun güçte tek hoparlör,iki çıkışına direk olarak bu çıkış uçlarına bağlanarak (Köprüleme ile) ya da iki adet hoparlör seçeneğinde ise,bu bağlantının ortası toprak (Şasi=eksi kutup) bağlantısı ile tam bölünüp 2 adet hoparlör çıkışının da yapılabidiği opsiyonel bağlantılara sahiptir.Siz stereo jakla kulaklık çıkışının olduğu dişi jak noktasından aldığınız jak bağlantısında,jakın baştaki iki bağlantısından (Jakın en sonunda kalan şasi(toprak) bağlantısınndan hiç bir bağlantı yapılmadan) direk bu tek hoparlöre bir bağlantı yaparsanız eğer,R+L yani sol ve sağ ses çıkış katlarının aritmetik toplamı kadar ve daha güçlü olan bir çıkış (Watt.) değerinde ses çıkışını da elde edersiniz.(Yalnız bu takılan jakın 3 bölmeli olması ve takıldığı dişi jak yerine gelen kablo bağlantısının da 3 adet gelerek,bu kısmın da üç bölmeli bulunması şarttır,bu iki çıkışı sonradan kendi içinde bu jak bağlantısında kendinizce bir değişiklik yapıp da tek çıkışta toplayabilmeniz için)

Sesin boğuk çıkması da,tek sağ (R) veya tek sol (L) bağlantı çıkışından,elinizdeki bu tek hoparlöre olan tek bir bağlantıdan dolayı da olabilir.Bu nedenlerden dolayı da değilse,amfi entegresinde veya devresindeki bazı elemanlarda bir arıza da oluşmuş olabilir.Devrede 4 Watt.lık 8 ohm.'luk tek bir hoparlör kullanıldığına göre bu ses çıkış gücünün de buna çok yakın olması (En az 3 watt gibi),çok düşük de olmaması gerekiyor.Kolay gelsin.

Forum istatistikleri

Konular
130,109
Kullanıcılar
453,166
Son üye
ahmetemreerdem

Yeni konular

Geri