elektrikçicüneyt
Profesyonel Üye
Eskiden buşonlu sigortalar vardı attığında ttr kabloyu soyar içinden 3-4 tel kesip sigortaya bağlardık.Bu 3-4 tel kablo bütün evin elektriğini geçirir kısa devre anında atardı.Bunun sebebi; Elektrik Hızı'nın Işık Hızı'na yakın olmasıdır.
Şunu unutuyorsunuz bir akım noktası 10 A olsun bu Sigorta veya kablo veya motor 11A olunca atmaz veya yanmaz çekilen akım arttıkça dayanma gücü azalır 10A lik C sigorta misal 20A 40 dakika geçebilir(bunu misal olarak yazıyorum)10A sigortadan 30A yine misal olarak 30A 10 dakika geçebilir 40A 1-2 dakika geçebilir bu örnekler arttırılabilir senin bağladığın kaçak akım 20A ise buradan 40A akım 30 saniye geçse kontaklar yanmaz ama bu 40A geçiş zamanı uzadıkça 20 A lik kontakların yanacaktır sigorta maksimum ampere ulaşınca 2ms de atacak ama kaçak akım kontağı yanana kadar dayanacak tabiki kısa devrede kısa devre noktası ile sigorta arasındaki bütün elemanlar yüksek akıma anlık olarak maruz kalacaktır ama bu akım zamanı ne kadar uzun olursa devreye o kadar çok zarar verir.
Kaçak akımın sigortadan sonra bağlanması benim bulduğum bir yöntem değil ben bildiğim bir yöntemi bildiğim kadarıyla anlattım.