ANKET: En yararlı buluş hangisidir?

Klima diyorum. :)
 
Bilim adamlarına göre 20.yüzyılın en büyük icadı fermuarmış. Hani şu pantolonumuzun nazik yerinde bulunan alet. Valla bu benim görüşüm değil, bilim adamları demiş, ben onların yalancısıyım. Neden fermuar olduğunu da açıklamışlar. Elektrik olduğu sürece bugünkü teknolojiye ulaşmak her açıdan mümkünmüş. Ama fermuar elektrik kullanılmadan çalışan bir aletmiş.

Benim fikrimi sorarsanız mıknatıs derim. Artık bu buluşmudur, keşifmidir bilemem. Ama ben mıknatıs ya da manyetik diyorum. Çok merak ettiniz di mi ?
 
Sifon,kaldıraç,civata,kriko,tubeless(Dubleks) araba lastiği,lastik,termo plastik,polimerizasyon ürünleri,petrol türevleri,vinç,gezer vinç(Kren),brushless(Fırçasız) dc. elektrik motoru,güneş pili,pusula,dünyanın manyetik kutupları,paratoner,kontra(Oynamaz)somun,lazer kaynağı,elektron kaynağı,kondansatör deşarjlı kaynak,ultrasonik kaynak,otomobil dikiz aynası,tahribatsız muayene yöntemleri,radar,sonar,ekg(Elektrokardiyografi), otomatik pilot,cayropusula,deprem erken uyarı cihazı,kuvars osilatörü(Kristal),entegre devreler,kontaktörler,röleler,ldr,ptc,ntc,basınç sensörü,şifreli çanta,kartlı kapı,bariyer açma sistemleri,RF şifreli bariyer güvenlik sistemleri,oto alarm sistemleri,uzaklık sensörlü ve otomatik park etme sistemli araçlar,dizel motor,kevlar lifleri,çivili spor ayakkabı,termosifon,şohben,inverter klima teknolojisi,lavabo açıcı pompa,bisiklet pompası,emme-basma tulumba,hidrofor,kompresör,hava basınçlı boya,el tabancası,matkabı,vidalama setleri.

"Benim fikrimi sorarsanız mıknatıs derim. Artık bu buluşmudur, keşifmidir bilemem. Ama ben mıknatıs ya da manyetik diyorum. Çok merak ettiniz di mi ? (ŞEF)"

Sn.ŞEF'im doğal mıknatıs;insanoğlunun şimdiye kadar tabiatta tesadüfen rastlayıp da bulduğu en büyük buluştur sizin de ifade ettiğiniz gibi.Mağnetit (Mıknatıs taşı=Fe3O4) olarak tabiatta doğal olarak bulunan bu şekli,ayrıca insanoğlunun mağnetik nesneleri çekme özelliğinin farkına varabildiği ve bunu tesadüfen de olsa keşfedebildiği büyük bir buluştur.Ama,yapay mıknatıs şeklinde insanoğlu tarafından,değişik ve normalde mağnetik olmadığı halde,alaşım olarak yapıldığında,kuvvetli mıknatısiyet gösteren yapay şekli de, bence şimdiye kadar yapılmış,kayda geçebilecek çok büyük buluşlardan biri olarak kabul edilebilir.Sanayi açısından,yapay yolla üretimi yapılan bu şekli de,sabit mıknatıslı elektrik makineleri(Motorları açısından)ayrı bir önem taşımaktadır hiç kuşkusuz.Saygılarımla.
 
Sayın binbaşı,
Ben neden mıknatıs dedim, biliyormusunuz ?
Şayet mıknatıs ya da diğer deyimle manyetik güç olmasaydı Dünya, haliyle teknoloji bu hale gelemezdi. 150 sene önceki yaşantı devam ederdi.
Ne zaman bir bobin telinin yanından bir mıknatısı hızlıca hareket ettirdik ve elektriği bulduk işte teknoloji bugünlere geldi. Yani bence en büyük buluş elektriktir. Elektriğin olmadığını varsayarsak yukarda bahsettiğiniz hangi bir buluş olabilirdi ki ?
 
Bence en büyük teknik anlamdaki icat elektrik ve transistörün bulunması. Ama genel anlamda düşünürsek bence en büyük icat DİL'dir.
 
bence en buyuk bulus uçak tonlarca demir yıgını havada ucuyor :)
 
Sayın binbaşı,
Ben neden mıknatıs dedim, biliyormusunuz ?
Şayet mıknatıs ya da diğer deyimle manyetik güç olmasaydı Dünya, haliyle teknoloji bu hale gelemezdi. 150 sene önceki yaşantı devam ederdi.
Ne zaman bir bobin telinin yanından bir mıknatısı hızlıca hareket ettirdik ve elektriği bulduk işte teknoloji bugünlere geldi. Yani bence en büyük buluş elektriktir. Elektriğin olmadığını varsayarsak yukarda bahsettiğiniz hangi bir buluş olabilirdi ki ?


Çok haklısınız sn.ŞEF'im,elektrik gerçekten ona dayalı,onunla çalışan tüm buluşların anası olmuştur.Sıralama yapılırsa mağnetizma(Mıknatısiyet)-Elektrik-Ve ona dayalı diğer buluşlar şeklinde ifade,belki en doğrusu olur diye düşünüyorum.Hayatımızı kolaylaştıran bazı buluşlar,tüm mevcut teknolojilerin toplamı(Tüm müh. dallarının uygulanması) şekliyle de karşımıza çıkabiliyorlar.Örneğin uçak teknolojisi,asansör teknolojisi,endüstriyel robotlar,atm,btm para çekme-yatırma makineleri örneğinde de görüldüğü gibi, yalnızca elektrik-elektronik müh.liği'nin değil,makina,kumanda(Hidrolik,pnömatik),mekatronik,inşaat,kimya,bilgisayar,bil.programlama müh.liği vb.tüm müh.dallarının tek bir cihaz,makina sistemi üzerinde başarıyla uygulanması sonucu ortaya çıkarak hayatımızı kolaylaştırmaktadır.Ama hepsinin temel,ilk kökeni mağnetizma-elektrik-basit makina sistemlerinin,ilk çağlardan itibaren,basitten karmaşığa doğru yol alan gelişmesine dayanıyor.Bugün sahip bulunduğumuz tüm mevcut makina,cihaz temeli, onların üzerinde kademe kademe yükselmiş görünüyor.Bu ilk,ama ana buluşlar,hayatımızın akışını olumlu yönde de değiştirebilmiştir hiç kuşku yok ki.Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
yasam kolaylığı sağlayan ve insanlığa zararlı olmayan her şey ..




bende arkadaşım Hepar katılıyorum arkadaşlar yaşam kolaylığı sağlayan ve yaşama zararlı olmayan herşey bencede bunun icine sadece insan sağlıgını katmayalım bu herşey olabilir. insan,hayvanlar,doga vb.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,050
Mesajlar
922,863
Kullanıcılar
451,321
Son üye
mehmet emin sözen

Yeni konular

Geri
Üst