Anolog Vumetre Bağlantısı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan koray79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İbreli aletlerde ibrelerin sapma akımı önemlidir.
Ayrıca AC sinyalleri doğrultmak için bir redresör devresi gereklidir.
Prensip olarak bir diyot ile doğrultma yapılabilir. Ancak normal diyotların eşik gerilimi 0.7V olduğu için bu gerilime kadar olan seviyeler gösterilemeyecektir.
Alttaki konu içerisinde tüm detaylar bulunmaktadır.

Öncelikle yapmak istediğiniz Vu-metre yi nasıl tasarlamak istiyorsunuz?Bir amplifikatör üzerinde mi olacak yoksa harici bir Vu-metre mi olacak?
Benim bu forumda @Mr_YAMYAM hocamın yönlendirmeleri ve bilgi paylaşımı ile yapmış olduğum PPM (Peak Program Meter) var. Eğer ilginizi çekerse aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz. PPM ile Vu-metre arasındaki farkı da incelemiş olursunuz.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/geniş-ölçüm-alanlı-ibreli-din-ppm-yapım-ve-notları.139426/

@Mr_YAMYAM hocam gerçekten bu konularda uzmandır. Kendisinden bu konuda yardım isteyebilirsiniz.Ama şunu da belirtmek isterim.Ben de ilk başta ledlerle Vu-metre yapmak için çok uğraşmıştım.Ama @Mr_YAMYAM hocamla çalışmaya başladıktan sonra o hoplayıp zıplayan ledlerin veya ileri geri gidip gelen ibrelerin aslında ciddi bir ölçüm cihazı olduğunu gördüm. Size de kendisinden yardım almanızı ve çalışmanızı tavsiye ederim.

Ekli dosyalar

• PPM.webp
    PPM.webp
    63.7 KB · Görüntüleme: 6
Öncelikle yapmak istediğiniz Vu-metre yi nasıl tasarlamak istiyorsunuz?Bir amplifikatör üzerinde mi olacak yoksa harici bir Vu-metre mi olacak?
Benim bu forumda @Mr_YAMYAM hocamın yönlendirmeleri ve bilgi paylaşımı ile yapmış olduğum PPM (Peak Program Meter) var. Eğer ilginizi çekerse aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz. PPM ile Vu-metre arasındaki farkı da incelemiş olursunuz.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/geniş-ölçüm-alanlı-ibreli-din-ppm-yapım-ve-notları.139426/

@Mr_YAMYAM hocam gerçekten bu konularda uzmandır. Kendisinden bu konuda yardım isteyebilirsiniz.Ama şunu da belirtmek isterim.Ben de ilk başta ledlerle Vu-metre yapmak için çok uğraşmıştım.Ama @Mr_YAMYAM hocamla çalışmaya başladıktan sonra o hoplayıp zıplayan ledlerin veya ileri geri gidip gelen ibrelerin aslında ciddi bir ölçüm cihazı olduğunu gördüm. Size de kendisinden yardım almanızı ve çalışmanızı tavsiye ederim.
Harici olarak yapmayı düşünüyorum hepsini inceleyeceğim

İbreli aletlerde ibrelerin sapma akımı önemlidir.
Ayrıca AC sinyalleri doğrultmak için bir redresör devresi gereklidir.
Prensip olarak bir diyot ile doğrultma yapılabilir. Ancak normal diyotların eşik gerilimi 0.7V olduğu için bu gerilime kadar olan seviyeler gösterilemeyecektir.
Alttaki konu içerisinde tüm detaylar bulunmaktadır.
Teşekkürler

Ben yanlış anlamışım, sizin önceki prıojenizde kullanmak için
Ekli dosyayı görüntüle 121240
"VU metreyi Voltmetre olarak kullanabilirmiyim diyorsunuz sandım.

Mesele anlaşıldı, isteğiniz, en basitinden VU metreyi kullanmak:
Ekli dosyayı görüntüle 121241
Diyotları Germanyum kullanırsanız daha doğru olur.
Veya:
Ekli dosyayı görüntüle 121242
Daha profesyonel bir çözüm isterseniz.
Osilaskobunuz varsa "kırpılma" seviyesinin altına ayarlıyabilirsinzi
(Veya kulağınıza güveniyorsanız ayarlayabilinir..
Germanyum diyot piyasada halen bulunabiliyormu?

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,409
Kullanıcılar
459,365
Son üye
umutyigittorun
Geri