Anti-Aliasing, ADC ve Alternatif Akım

Katılım
14 May 2017
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
28
Merhabalar,

ATM90E3xx serisi bir Energy Metering IC ile 220Vac/0.333Vac CT'den akım ölçmek için bir devre tasarlıyorum, kartımdaki sinyal girişinden sonra Reference Design'a göre bir anti-aliasing filter (1st Order RC Filter) koymam gerekiyor ancak referans'ta verilen değerler biraz mantıksız geldi.

Kullanılan IC'nin örnekleme frekansı 8KHz ve 2KHz bandwidth a sahip. Ölçümde giriş sinyalindeki harmoniklerinde ölçümü yapılacağından Anti-Aliasing filtre tasarımında giriş sinyalinin frekansı dikkate alınmamış. Bunun yerine örnekleme frekansını dikkate aldıklarını düşünüyorum. (Nyquist Theoremi'nden ötürü.) Ancak referans'ta tasarlanan filtrenin -3Db Cutoff Frequency değeri 8.8KHz civarında. Nyquist'e göre ölçüm frekansının yarısından daha yüksek frekansta (>4KHz) olan sinyalleri hali hazırda doğru bir şekilde ölçememem gerekiyor.

Sorum ise şu, THD ölçümüde yapmak istediğimide düşünürsek anti-aliasing filtre tasarımında -3Db Cutoff Frequency 4KHz~ olarak mı tasarlamalıyım yoksa referans değerleri ile devammı etmeliyim?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,325
Mesajlar
925,299
Kullanıcılar
451,772
Son üye
QFaruk

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst