Arçelik çamaşır makinesi enerji verildiği anda ventil dervere giriyor. Program seçildiğinde ise motor tam hız çalışıp duruyor.Yeni motor ve ventil denedim yinede aynı. Ventil ne olursa olsun durmuyor. Arıza ne olabilir yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim ...
Yeni motor ve ventil takıp denedim yukarıdada yazdığım gibi ancak durum yine aynı Elektrik verdiğim anda ventil çalışıyor hiç durmuyor.Sorunun anakarttan olduğunu düşünüyorum ama nereden bulamıyorum.
Ventil diye adlandırdığımız parça aslında selonoid vana. Çamaşır makinası ilk çalışmaya başladığında makina içine su almak için vanaya Elektrik gönderir. Seviye tamamlanıncada elektriği keser ve yıkama işlemine başlar. Ventil elektromanyetik kontrollü vana.
Haliyle bu vanaya gelen elektriği verip kesen kontrol kısmıda yukarıdaki kart. Kart üzerinde AC elektriği anahtarlayanda röleler. Muhtemelen rölelerden biri yapışık kalmış olabilir düşüncesindeyim. Programsal olarak sorun yoksa tabiki.
Ben soruya katılım için üyemiz cevaplar diye düşünmüştüm. Çünkü mesajınız kendisinin yazısının altında. Yoksa forumda her şeye dalıyor gibi bir izlenim oluyor. Bu şekilde düşünülsün istemedim.