arçelik 3650 FT

strong31

Üye
Katılım
19 Tem 2013
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
47
selam ustalar.arçelik 4450 FT makina normal suyunu alıyor çalışmaya gelince motor çok hızlı şekilde 5 saniye kadar dönüyor ve makina beklemeye geçiyor.sıkmaya alınca pompa normal çalışıyor yardımlarınızı bekliyorum
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
elektronik kart takoyu (motor devrini) okuamıyor. sebepleri motor mili üzerindeki tako mıknatısı kırık veya tako bobini arızalıdır. motor ile ilgili problem yok ise zor bir ihtimal kartınız da arızalı olabilir.

Resimde motor milinin tam arkasındaki siyah mıknatıs.

yikamamotoru.jpg
 
KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Arçelik 3650 FT makinamda elektrik kesintisi olmaya başlamıştı. Yerinden oynatınca ya da biraz sarsınca düzeliyordu. Sıklaşınca servis çağırdık ve ana kart üzerinde siyahlaşan bir bölüm olduğunu söylediler ve ana kartı değiştirdiler. Kart değiştikten sonra asıl sorunlarım başladı. Program zamanı ile program takip saati birbirine uymuyor. Bir saat on dakikalık program iki hatta üç saat sürüyor. Çoğu kez bitmiyor biz iptal edip içinden alıyoruz çamaşırları. Durumu servise bildirdik makineyi alıp götürdüler düzelmedi. Tekrar ana kartı değiştirdiler yine aynı. Bazen ana yıkamayı bitiriyor sıkıyor biraz. Suyu alıp durulmaya geçmiyor tekrar sıkıyor. duruyor, tekrar sıkıyor ... sürekli tekrar. Bazı programda durulamayı güzelce bitiriyor ama sıkmayı çok uzatıyor. Su seviyesini algılayan bir parçayıda değiştirdiler olmadı. Program düğmesinin arkasında bulunan kartı da değiştirdiler olmadı.



KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,121
Mesajlar
923,481
Kullanıcılar
451,450
Son üye
SimbaYunus
Geri
Üst