selam...
Beko NF 9052 s2 ve s7 sürekli yanıp sönüyor, motor, fan vs.çalışmıyor.sensör veya kompresörün arızalı olabileceği söyleniyor.
Ön panelde soldaki 2 tuşa aynı anda basarak fişi takıp çektiğimde,
Panel ışıkları kople sönüyor. Bu durumda iken; soldan 1. tuşa bastığım da kompresör yanındaki fan, 2. tuşa bastığım da dondurucu içindeki fan çalışıyor (soğutma yapıp-yapmadığını anlayamadım).Uzun süre basarak başka arızaya sebep olmak istemedim.
Dondurucuda 2 adet sensör var, 14 K ohm direnç gösteriyor, soğutunca direnç değeri yükseliyor-ısıtınca düşüyor(sensörler sağlam diyebilirmiyiz?).Kompresör gövdesinde piriz fazı ile aynı şiddette
Elektrik var.Bağlantı kılemensine ulaşamadığım için kontrol edemedim.
Not: 3 yıl önce aynı durum olduğunda, servis çağırmıştım,panel tuşlarının fonksiyonlarını kontrol ettikten sonra kompresör'ün oraya baktı ( 2 dk kadar, ne yaptığını göremedim),kompresörün değişmesi gerektiğini söylemişlerdi ama fişi taktığında dolap çalışmıştı.
Proğram resetleme yöntemi yeya kompresörün olduğu alt bölümde role,kontaktör,sensör vs. varmı?
KOnu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.İlginize şimdiden teşekkür ederim.