Arçelik 6060 ET Bulaşık Makinesi Arıza

proğram kartınızın üzerinde (genelde mavi renkli) 1.5 uf 1000 volt dikdörtgen kondansatörü değitirirseniz sorununuz tümüyle ortadan kalkacaktır .
Bu işlemi her 4 yılda bir yapmanızı öneririm .
Kolay gelsin

şuan garantisinin devam edip etmediğini bilmiyorum. Garanti belgesi kolilerden birinde (taşınıyorum da) bulur bulmaz dediğinizi ya yapıcam yada servis çağırıcam. 7 seneydi zannedersem garantisi.

Teşekkür ederim.
 
proğram kartınızın üzerinde (genelde mavi renkli) 1 uf 1000 volt dikdörtgen kondansatörü değiştirirseniz sorununuz tümüyle ortadan kalkacaktır .
Bu işlemi her 4 yılda bir yapmanızı öneririm .
Kolay gelsin
Daha önce ki mesajlarımda sorunuzun cevabını vermiştim
 
Kızma be ustam emin olmak için sordum. Teşekkür ederim.
 
Teşekkür ederim Alfa Romeo usta sayende sorunu çözdüm makine tıkır tıkır çalışıyor.
 
Aynı arıza için bende bir tecrübemi paylaşayım...
Az önce hem kontrol kartını hemde saatin bulunduğu kartı söktüm. İki kartta da 1 uf 275 v büyük mavi kondansatör kullanılmış gerilim düşürmek için. kontrol kartındaki kondansatörün değeri değişince yüke girince giriş voltajını düşürüp saat kartını da etkiliyor ve program başa yani en son kaldığı yere dönüyor. Saat kartında da bu 1 uf dan kullanılmış. Bu gün pazar olduğu için malum yenisini alamadım bende saat kartı ile kontrol kartındaki 1 uf ları yer değiştirdim. Sonuç olarak çalıştı. Tedbiren yarın 2 adet 1 uf alıp değiştirmeyi düşünüyorum. Ama test amaçlı bu hali ile ne kadar süre çalışır denemeyi de düşünüyorum.
Yardum eden cevap yazanlara teşekkür ediyorum. Ayrıca ben deki modelde kurutma sorunu da vardı. röle yanmış onu da değiştirdim. servis geçen hafta kart değişecek demişti. Fiyat olarak 90 tl verdi. Randevu ya gelmeyince bende bi araştırma yaptım ve bu sayfayı buldum sayenizde 90 lira cepte kaldı :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,905
Mesajlar
921,579
Kullanıcılar
451,059
Son üye
landonor
Geri
Üst