Arçelik 8/24 SJ çamaşır makinesi prosestat sorunu

Herkese tekrar merhaba. Çamaşır makinesi sağolsun... Buranın müdavimi oldum sayesinde. Eski çamaşır makine maceramı okumak isteyenler buyursun. Çamaşır makinemi tamir etmiştim fakat tekrar bozuldu(Tamir ettiğimi sanmışım).

1) Prosestatı AVOmetre ile kontrol ettim. Üflesem de üflemesemde sürekli AVOmetre ötüyor. Yani sürekli su alınmasına sebep oluyor.

2) Su giriş ventillerinden bir tanesi(tekli olan) fazla yıpranmış diğerine göre.

3) Amortisörleri değiştirmiştim ama onlarda cacıkgibi olmuş. Sanırım yanlış N değerine sahip olanı sipariş vermişim. (Trendyoldan aldım.)

Bu bilgiler ışığında yukarıda sıraladığım parçaları neye göre sipariş edicem? Orjinal yedek parçaları nereden bulucam.

Yapay zekaya sorduğumda çamaşır makinemin tam modelinin: Arçelik 8/24 SJ ARY8124SJ olduğunu söyledi.

Edindiğim bilgiler sonrası yedek parça kodlarım şöyle:

Prosestat:2819710500
Tekli su ventili:2801550100
Amortisör:282901010

Bunlar doğru mu? Makinenin yada parçanın neresinde yazıyor bu kodlar bulamadım. Yanlış parça sipariş vermek istemiyorum.

İnternetten sipariş ile uğraşmayın.
İstediğiniz parçaları sökün ve bölgenizde bulunan beyaz eşya yedek parça satıcısına gidin.
Görerek alın.
Amortisör ve ventili yetkili servisten alabilirsiniz ama prosestat olmayacaktır (10 yıl yedek parça bulundurma)

İnternetten sipariş ile uğraşmayın.
İstediğiniz parçaları sökün ve bölgenizde bulunan beyaz eşya yedek parça satıcısına gidin.
Görerek alın.
Amortisör ve ventili yetkili servisten alabilirsiniz ama prosestat olmayacaktır (10 yıl yedek parça bulundurma)
ustam makine zaten 2008'in makinesi. Aslında eski bir makine yani. Bunun parçasını bulundururlar mı bilmiyorum. Telefon açıp öğreneceğim. Sağol.

ustam makine zaten 2008'in makinesi. Aslında eski bir makine yani. Bunun parçasını bulundururlar mı bilmiyorum. Telefon açıp öğreneceğim. Sağol.
Serviste bile çoğu sık bozulan parçası ellerinde vardır, beyaz eşya parçaları satan yerde kazan haricini bulursun. prosestat gibi az bozulacak parçalar da tamircilerdeki hurda makinelerden çıkan parçaların içinde olur.

Orjinal amortisör 10 sene gittiyse yan sanayisi makinenin dengesini bozmanın yanında 2-3 senede hışırlanır. Yetkili servisten makinenin seri nosu (arkasında sağında solunda yazıyordur) ile almanızı tavsiye ederim, yetkili serviste yoksa da bile sipariş geçin. Orjinal orjinaldir.

Ventilin fazla yıpranmasını neye göre yorumladınız, su kaçırmadığı bobini çektiği sürece değiştirmenizin anlamı yok bence.

Prosestatın bir adet kontağı yok, sadece su var su yok değil de taşma durumunda da çalışan ayrı kontakları olması lazım. Fazla sert üflemeyin az üfleyince içinden tık tık ses gelmesi lazım kontak sesi. O prosestata giden hortumda deterjan artıkları kalıp tıkanmasına sebebiyet veriyor, o hortuma da üfleyin hava akışı rahat olması lazım.

bugün yetkili servise gidip bi sorucam. Makinayı durdurduğumda, ventilden su gelmeye hala devam ediyordu. Çok sonra kesti. Bundan dolayı arızalı olabileceğini düşündüm. Prosestatı avometre ile ölçtüm. Devamlı kısa devre yapma modunda. Ses hiç kesilmedi. Yani devamlı akım geçiyor.İçerden sadece bir tık sesi geliyor. O da abanarak üfleyince. Prosestatın hortumunu defalarca kontrol ettim.

bugün yetkili servise gidip bi sorucam. Makinayı durdurduğumda, ventilden su gelmeye hala devam ediyordu. Çok sonra kesti. Bundan dolayı arızalı olabileceğini düşündüm. Prosestatı avometre ile ölçtüm. Devamlı kısa devre yapma modunda. Ses hiç kesilmedi. Yani devamlı akım geçiyor.İçerden sadece bir tık sesi geliyor. O da abanarak üfleyince. Prosestatın hortumunu defalarca kontrol ettim.
o protestat düşündüğü gibi kontak şeklinde çalışmıyor.

Forum istatistikleri

Konular
133,380
Kullanıcılar
459,228
Son üye
saidkaradogu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri