Arçelik Leydi 170 bulaşık makinesi kaçak akım rölesini attırıyor.

Haldun1

Katılımcı Üye
Katılım
2 Nis 2013
Mesajlar
544
Puanları
56
Konum
Ankara
Merhaba arkadaşlar Arçelik lady 170 Bulaşık makinamız var. Makinamız hemen hemen her çalıştırdığımızda Yıkama proğramının ortalarında ( Güneş işareti benzeri sembolün olduğu zaman diliminin ortasında bir yerde Daire İçi kaçak akım koruma rolesini attırıyor.Roleyi tekrar kurunca ya tekrar attırıyor ya da devam edip proğramı bitiriyor. Makinanın neresini kontrol etmem gerekiyor . Fikir verecek Arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Tabi attırdığı esnada su ısınmış oluyor .demek istediğim ısıtıcı devreye girer girmez atsa su henüz ısınmamış olurdu diye düşünüyorum .
 
suyun ısındığını söylemişşiniz. cihazda proplem olmayabilir. kaçak akım röleniz de bozuk olabilir. markasına bakın.
ayrıca cihaz kaçak akım rölesini attırdığı zaman fişinden ohmmetre ile ölçüm yapın.topraklama hattı ile uçların herhangi biri arasında değer göstermez ise kaçak akım röleniz arızalıdır.
 
Teşekkürler .Anladım dediğinizi yapmaya çalışayım. Ama aklıma şöyle bir soru geliyor bu kez. Neden her seferinde programın aşağı yukarı aynı zaman dilimin de atıyor?
 
cihazın çektiği güç ile alakalı. ısnmaya başladığı zaman kakr gücü yetmiyordur yada arızaladır. Eğer cihaz arızalı değilse.
 
Sorumu sorarken sizlerin aklını karıştırmayayım diye değinmemiştim ama bu gece çalışırken dairenin değil de binanın ana kesicisindeki KAKR attı . Ben de muhtemelen bizim makinadan kaynaklıdır diye düşünmüştüm ama emin Değilim tabi belki diğer 7 bağımsız bölümünden birinden de kaynaklanmış olabilir
 
Komik gelebilir ama makinanın fişini ters takıp deneyebilirmisiniz ? Bir arıza var ise belki sürekli atmaya başlayabilir.
 
Sayın Vacip dediğinizi de ilk fırsatta deneyeyim
 

Forum istatistikleri

Konular
129,100
Mesajlar
923,237
Kullanıcılar
451,412
Son üye
Essamali

Yeni konular

Geri
Üst