ysfuyar
Üye
Selamlar,
Köydeki evime fotoğrafta mevcut güvenlik sistemini kurdum. PC adaptörü ile regülatör vasıtasıyla 80 amperlik aküyü sürekli sarj ediyorum sistem de sürekli olarak aküden akım çekerek çalışıyor. 2xKamera ve harici sensörler ile etraftaki hareketlerin takibini bildirim yolu ile yapıyorum. Esasen elektrik kesintileri çok olmuyor fakat sigortalar korumasız bir noktada olduğu için hırsızları sigortalara müdahale edip kameranın görüntü almasını engelleyebilirler düşüncesi ile sistemi kurmak zorunda kaldım. Fakat bu sistemde sulu akünün ömrünü uzatma ihtiyacı duydum.
Yeni sistemde akıllı priz ve akü sarj cihazı ekleyerek sürekli sarjın önüne geçiyorum. Akıllı prizi, aküyü ihtiyaç olduğu kadar sarj yapacak şekilde uzaktan programlayabiliyorum(diğer yandan basit bir kamerayı da sistemi uzaktan izleyebileceğim şekilde kuracağım). Fakat şimdilik telefonun,vınnın, kameranın aküden sürekli akım çekmesinin önüne geçemiyorum. Kurmak istediğim sistem normal şartlarda elektriği şebekeden çekmeli ve elektrik kesintisi olduğunda aküden beslenecek şekilde olmalı. İşin temelinde eldeki imkanları kullanarak daha düşük maliyetli bir sistem kurmak var. Uygulaması basit fikirler konusunda desteğe ihtiyacım var.