Araca 18650 pil veya akü bağlama

Merhaba arkadaşlar aracıma kamera bağladım ve akü bitiyor. Kısaca sorun bu. şimdi konuyu madde madde açıklayim.

1. Araç kamerasi yolda giderken araçtan gücünü normal şekilde alıyor ve düzgün çalışıyor.

2. Kamera Park modu aktifken yani araç çalışmıyorken. araç aküsünün voltajı 11.9 v a kadar hızlandırılmış kayıt alıyor , 11.9 v a gelince araç marş basacak kadar gücü kalsın diye devredışı kaliyor. Sorun burada başlıyor.

3. Voltmetre ile ölçtüm. Akü 11.9v larda falandi voltajı. Marş basmadı.

Şimdi 4 adet 18650 pili birlestirip şarj kesici devre ile kameranın Park modu kablosuna bağlamak istiyorum. Ancak korkum pillerin araç içerisinde alev almasi veya patlamasi.

2. Çözümüm bir kuru akü bağlamak ve sanırım yine sarj kesici devre koymak zorundayım. ancak yer kaplayacak ve tabi bagaja koyacagim. Kablosu vesairesi uzayacak iş.

Şimdi asıl öğrenmek istediğim konulardan biride 18650 piller araçdan şarj olurken. aracın herhangi bi yerinde eksi kutupda şase olması durumunda pillerin eksi kutubuna sigorta bağlasam iş görür mü ? Yani burda pilin bir dikkatsizlik sonucu ters voltaj yemesi durumundan korkuyorum. Ve 12 v 9 ah bir kuru akü araç içerisindeki sıcaga maruz kalsa problem çıkarır mı?

Merhabalar

Aslında istediğiniz cevabı vermeyeceğim. Sorun aslında bence aracınızda sıkıntı var görünüyor.

Sorun bir nedenden akünüz zayıflamış yada şarj sistemi düzgün çalışmıyor diye düşünüyorum.

Normal bir akü 13.6 volt mertebesinde şarj olmuş olması lazım. Sizin akünüzün voltajı çok düşük yada şarj almıyor.

Normal çalışan bir araçta kamera sistemi tüm gece çalışabiliyor olmalı ve marş basmama sorunu olmamalı.

Kameranın kaç volt, kaç amper (A/mA) çektiğini ölçün. Araç çalışırken piller şarj olur ve kamera sürekli piller BMS devresi üzerinden şarj olur. Koruma gerilimi seviyesinde beslemeyi keser. Ne kadar süre dayanması gerektiğine göre seri-paralel pil grubu oluşturulabilir.

11.9 v a gelince araç marş basacak kadar gücü kalsın diye devredışı kaliyor. Sorun burada başlıyor.
sorun zaten burası starter aküler anlık olarak yüksek amperlere dayanırlar.
1- kamera çok amper çekiyor aküyü boşaltıyor
2- akü 12 voltun altına düştü mü zaten boşalmış demektir.
3- @serkan_48 ustamız belirtmiş, normal şartlarda tüm gece dayanması lazım.
4- kamera kayıt ayarında hareket sensörünü aktif hale getirin
5-3S2P 8 -10 amperlik bir gurup torpido gözünden gayet rahat besleme sağlar ve şarj için de çakmaklığı kullanabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar aracıma kamera bağladım ve akü bitiyor. Kısaca sorun bu. şimdi konuyu madde madde açıklayim.

1. Araç kamerasi yolda giderken araçtan gücünü normal şekilde alıyor ve düzgün çalışıyor.

2. Kamera Park modu aktifken yani araç çalışmıyorken. araç aküsünün voltajı 11.9 v a kadar hızlandırılmış kayıt alıyor , 11.9 v a gelince araç marş basacak kadar gücü kalsın diye devredışı kaliyor. Sorun burada başlıyor.

3. Voltmetre ile ölçtüm. Akü 11.9v larda falandi voltajı. Marş basmadı.

Şimdi 4 adet 18650 pili birlestirip şarj kesici devre ile kameranın Park modu kablosuna bağlamak istiyorum. Ancak korkum pillerin araç içerisinde alev almasi veya patlamasi.

2. Çözümüm bir kuru akü bağlamak ve sanırım yine sarj kesici devre koymak zorundayım. ancak yer kaplayacak ve tabi bagaja koyacagim. Kablosu vesairesi uzayacak iş.

Şimdi asıl öğrenmek istediğim konulardan biride 18650 piller araçdan şarj olurken. aracın herhangi bi yerinde eksi kutupda şase olması durumunda pillerin eksi kutubuna sigorta bağlasam iş görür mü ? Yani burda pilin bir dikkatsizlik sonucu ters voltaj yemesi durumundan korkuyorum. Ve 12 v 9 ah bir kuru akü araç içerisindeki sıcaga maruz kalsa problem çıkarır mı?
18650 pillerin şarj voltajı kurşun akülerin çalışma aralığı ile uyumlu değil.
4 pil seri bağlarsan şarj voltajı yetmez.
3 pil seri bağlarsan bu seferde şarj voltajı yüksek gelir.
Araç akün ile aynı özellikte yedek akü alırsan sorun olmaz.

Bir sorun daha var. Onu unutmuşum. Kamera bir gecede kaç amper saat tüketiyor.?
Aracı kaç saat sürüyorsun bir günde? Aküler kapasitesinin 1/10 akım ile doldurulduğu için aracın çalışma süresi doldurmaya yetmeyebilir.

Merhabalar

Aslında istediğiniz cevabı vermeyeceğim. Sorun aslında bence aracınızda sıkıntı var görünüyor.

Sorun bir nedenden akünüz zayıflamış yada şarj sistemi düzgün çalışmıyor diye düşünüyorum.

Normal bir akü 13.6 volt mertebesinde şarj olmuş olması lazım. Sizin akünüzün voltajı çok düşük yada şarj almıyor.

Normal çalışan bir araçta kamera sistemi tüm gece çalışabiliyor olmalı ve marş basmama sorunu olmamalı.
Merhaba size katılıyorum. Aküm ya zayıf veya ömrünü tamamladı. Yada benim aracı haftada bir defa kulladigim için yeteri kadar araç tarafından şarj olmuyor. Zaten aracıma park halinde vurdukları için kamera almıştım.

Kameranın kaç volt, kaç amper (A/mA) çektiğini ölçün. Araç çalışırken piller şarj olur ve kamera sürekli piller BMS devresi üzerinden şarj olur. Koruma gerilimi seviyesinde beslemeyi keser. Ne kadar süre dayanması gerektiğine göre seri-paralel pil grubu oluşturulabilir.
Teşekkür ederim cevap için 12 v 2.5 amper tabi park modunda ekran çalışmıyor. Sesli uyarılar çalışmıyor. Sanırım daha az tüketir.

sorun zaten burası starter aküler anlık olarak yüksek amperlere dayanırlar.
1- kamera çok amper çekiyor aküyü boşaltıyor
2- akü 12 voltun altına düştü mü zaten boşalmış demektir.
3- @serkan_48 ustamız belirtmiş, normal şartlarda tüm gece dayanması lazım.
4- kamera kayıt ayarında hareket sensörünü aktif hale getirin
5-3S2P 8 -10 amperlik bir gurup torpido gözünden gayet rahat besleme sağlar ve şarj için de çakmaklığı kullanabilirsiniz.
Merhaba Serkan ustam tabiki haklı fakat ben aracımı haftada bir gün kullanıyorum. oda şehir içi 10 km çarşıya gezmeye vesaire. Senenin 1 ayında tamamen aktif kullaniyorum. Dolayısıyla akü ya zayıf , ya ömrünü tamamladı. Yada şarj olma süresi az olduğu için bu başıma geliyor olabilir. Ayrıca 24 saat hızlandırılmış kayıt çekiyor. Maximum 2 gün dayanıyor. Bu şekilde. Hareket sensörünü aktif etmiyorum çünkü kamera 6 saniye icinde aktif hale geçiyor. Bu yüzden farklı yollar arıyorum. Cevaplarınız için teşekkürler.

18650 pillerin şarj voltajı kurşun akülerin çalışma aralığı ile uyumlu değil.
4 pil seri bağlarsan şarj voltajı yetmez.
3 pil seri bağlarsan bu seferde şarj voltajı yüksek gelir.
Araç akün ile aynı özellikte yedek akü alırsan sorun olmaz.

Bir sorun daha var. Onu unutmuşum. Kamera bir gecede kaç amper saat tüketiyor.?
Aracı kaç saat sürüyorsun bir günde? Aküler kapasitesinin 1/10 akım ile doldurulduğu için aracın çalışma süresi doldurmaya yetmeyebilir.
Merhabalar cevap için teşekkürler. Aracı haftada 1 gün, 10 km civarında kullanıyorum maximum 20 km. Kameranın 12 v 2.5 amper etiket değeri var. Ancak park modunda ekran çalışmıyor. Ve sesli uyarılar çalışmıyor. Daha az enerji sarfedeceğini düşünüyorum.

Haftada 10 km şarj için yetersiz! Üstelik kamera da aküyü sömürüyor! 2.5A çekmesi mümkün değil. Öyle olsa birkaç saatte akü marş basmaz hale gelirdi. Bence öncelikle aküyü kullanacağınız gün öncesi 8-10 saat bir kutubunu çıkartıp park yerinde, ya da sökerek evde açık alanda şarj edin. Kameranın da darbe veya harekete duyarlı kayıt moduna alınması faydalı olur.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri