Arazideki aydınlatma direklerinin kontrolu hakkında

hkns

Üye
Katılım
22 Nis 2007
Mesajlar
96
Puanları
1
arkadaşlar sizlere sormak istediğim soru çevre aydınlatması hakkında.Çok büyük bir arazide (ayrıca dağlık ve engebeli) çevre aydınlatma direklerimiz var Bu lambaların devamlı aktif vaziyette olması gerekiyor Sorum ise bu lambalardan herhangi biri herhangi bir nedenle arızalanırsa ( sigorta atması -lambanın patlaması - balastın arızalanması vs. ) tek bir merkezden arızayı takip edebileceğimiz bir sistem yapmak mümkünmü Mümkün ise nasıl?:)
hayırlı günler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sn hakaneryurt konuyu biraz açmanız mümkünmü Akım izlemesi nasıl yapılır nasıl bir kontrol sistemi oluşturulabilir
İlginize teşekürler
 
Akımdan ziyede, güç ölçümü daha garantili gibi. (Sn. hakaneryurt'un fikrinden yola çıkarak)
Sisteme bağlanacak bir analizörle anlık güç ölçümü yapılır. Bütün lambalar yanar vaziyette iken çekilen güce bakılır. Daha sonra herhangibir zaman diliminde güç sarfiyetı azalırsa, anlaşılır ki bir arıza var ve lamba yanmıyor. Tabi bunu için biraz hassas ölçüm gerekebilir.
 
Sn hakaneryurt konuyu biraz açmanız mümkünmü Akım izlemesi nasıl yapılır nasıl bir kontrol sistemi oluşturulabilir
İlginize teşekürler

Akım ölçen veya akımla birlikte değişik parametreleri ölçen bir enerji analizörü alabilirsiniz. İletişim portları üzerinden bir Scada yazılımı ile akım parametrelerini tek bir merkezde toplayabilirsiniz. Kaç direk var, direk arası mesafeler ve bir yerleşim şeması verebilirseniz ve merkezin yeri belirtirseniz iletişim altyapısı için tavsiyelerde bulunabilirim.
 
akım kontrol modullerı vardır bunları lambalarının cektıgı akıma gore set edersın ornek lamban 2 amp ceksın sen bunu 2 ayarla lamba herhangı bır sebepten akım cekmezse kontagı degısır sen de bunu hangı yollanızlemek ıstersen ızle
 
Belki de arkadaşımız genel arızayı değil de, kaç nolu direkte arıza olduğunu görmek istiyor. Böyle bir sistem için FO kablolardan yararlanılır ama, çok pahalı olur.
 
evet aslında hangi direkte arıza var onu görmem gerekiyor ama yorumlarınızdan sonra çok çalışmam gerektiğini anladım :)) ilginize teşekkürler hayırlı günler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,953
Mesajlar
922,057
Kullanıcılar
451,144
Son üye
SudeN1903

Yeni konular

Geri
Üst